Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GEMEENTE EN VOETBALCLUBS BLIJ EN OPGELUCHT NA RIVM-RAPPORT

'Kunstgras is veilig, maar de geest is uit de fles'

Zowel het gemeentebestuur van Boxtel als de drie plaatselijke voetbalclubs met kunstgrasvelden zijn blij en opgelucht. Dinsdagochtend maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM) bekend dat de gezondheidsrisico's door de rubber korrels waarmee het kunstgras is ingestrooid 'praktisch verwaarloosbaar' zijn.

Wethouder Herman van Wanrooij zei gisteren dat het gemeentebestuur het advies van het RIVM overneemt zodat er gesport kan worden. Overigens werd in de gemeente Boxtel de voorbije weken gewoon doorgespeeld op kunstgras. Zowel op de velden van ODC (in de sportparken Wagenaars en Molenwijk) als van RKSV Boxtel (Munsel) en DVG Liempde (De Roode Bleek) staat het sein na het RIVM-rapport officieel op veilig.

Er zitten in de rubberkorrels volgens het RIVM wel stoffen die geassocieerd worden met kanker, maar in zulke kleine hoeveelheden dat er geen reden is voor een speelverbod. Wethouder Van Wanrooij verwacht wel dat producenten van kunstgras op termijn alternatieven voor de rubberkorrels op de markt zullen brengen. ,,De geest is nu uit de fles en die gaat er niet meer terug in. Ook niet door dit rapport." Lees verder op pagina 18.

FOTO BOVEN: Luchtopname van het kunstgrasveld dat afgelopen zomer in het Liempdse sportpark De Roode Bleek werd aangelegd. (Foto: Albert Stolwijk).