Afbeelding
Foto: Thomas Vugs

REGIOFINALE GROEP 7/8 IN EINDHOVEN

Sint-Theresiaschool wint First Lego League-prijs

Een team met leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel nam zaterdag deel aan de regiofinale van de First Lego League in Eindhoven. Dit leverde een mooie onderscheiding op: de onderzoeksprijs.

Tijdens de finaledag hebben de leerlingen niet alleen hun zelfontworpen robot diverse missies laten uitvoeren, maar ze hebben ook hun onderzoeksproject gepresenteerd. Ze kozen ervoor oplossingen te bedenken voor aanrijdingen met dieren op plekken waar (spoor)wegen de natuurlijk leefomgeving van dieren doorkruisen. Dit onderwerp paste perfect binnen het thema van de First Lego League: Animal Allies.

De oplossing die door het team bedacht werd, is een mobiele applicatie waarmee iemand direct in contact staat met de dierenambulance. Zij kunnen doorgeven waar een aanrijding met een dier heeft plaatsgevonden en wat voor beestje het is. Deze app heeft volgens de leerlingen meerdere voordelen. Zo beschikt de dierenambulance over de juiste informatie en kan ze sneller reageren. kan de dierenambulance sneller reageren. Aanrijdingen kunnen worden voorkomen, omdat de app aan navigatiesystemen kan doorgeven waar veel aanrijdingen met dieren gebeuren. Bovendien is het mogelijk om via de app geld te doneren aan de dierenambulance om haar werk te steunen.

De jury waardeerde vooral het gedegen onderzoek van de leerlingen van de Sint-Theresiaschool en het feit dat hun oplossing zo concreet en uitvoerbaar is.

FOTO ONDER: Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Sint-Theresiaschool sleepten tijdens de regiofinale van de First Lego League de onderzoeksprijs in de wacht. Dit leverde een fraaie legotrofee op. (Foto: Thomas Vugs).