TEAMS DUCKS GAAN WINTERSTOP IN

Rugbyers Ducks Legends
beslissen duel in de slotfase

De rugbyers van Ducks Legends speelden zondag een thuiswedstrijd tegen REL Dordtsche. Het werd een spannend duel dat pas op het laatst werd beslist in het voordeel van de ploeg uit Boxtel.

De eerste helft was Ducks te tam en liep het achter de feiten aan omdat te veel duels werden verloren. De bezoekers waren feller en agressiever. Ondanks twee tries van Tim Nouwens en benutte conversies van Pim van Esch keek de ploeg bij rust toch tegen een achterstand aan: 14-22. In de tweede helft gaf Ducks beter weerwoord en was het een gelijk opgaande strijd. Door onder meer een try van Bas Steenbeeke was het vijftien minuten voor het einde 27-27. Kort daarna kreeg een speler van REL een gele kaart en dus tien minuten tijdstraf. Hierna volgde een goede lijnaanval van Ducks die werd afgemaakt door Harnold den Ouden: 32-27. REL perste er nog een slotoffensief uit. Dit werd echter afgeslagen en omgezet in een tegenaanval. Van Esch liep een aantal tegenstanders voorbij en speelde de bal op het goede moment af zodat de beslissende try kon worden gescoord. Een counter uit het boekje. Hiermee was de wedstrijd beslist. De winterstop gaat nu in en de competitie wordt 22 januari hervat.