JRC Boxtel H1 speler Freek Clercx scoort
JRC Boxtel H1 speler Freek Clercx scoort Foto: Hans Verberk

OPPONENT UIT BARNEVELD SCOORT 17 DRIEPUNTERS

JRC onderuit tegen Tower Jumpers

De basketballers van JRC hebben de stijgende lijn van de voorbije weken niet door kunnen trekken. In eigen huis werd vrijdagavond verloren van Tower Jumpers uit Barneveld, dat met 97-81 te sterk was voor de Boxtelaren. Opvallend was dat de gasten zeventien driepunters scoorden, waarmee ze goed waren voor liefst 51 punten.

JRC miste de geblesseerde David de Gilles, Jaap van Loon en de op wereldreis vertrokken Ian Rooth. Daarentegen kon coach Oliviera wel een beroep doen op good old Coen van der Meijden en bankspeler Erwin Reijnaerts. De voorbije weken boekten de Boxtelaren zeges geboekt op Oss, Wageningen en Bemmel en die lijn wilden ze doortrekken.

Het eerste kwart ging flitsend van start; beide ploegen kwamen gemakkelijk tot scoren. Bij Tower Jumpers was dit voornamelijk de nummer 10, die tienmaal raak gooide waaronder twee keer met een onorthodoxe driepunter. Later in de wedstrijd werd deze topspeler beter afgestopt en scoort hij nog maar drie punten. JRC speelde sterk, de vrije man werd veelvuldig gevonden door de guards Floris de Jongh en Freek Clercx. Teun van Loon scoorde zeventien punten waarmee de thuisploeg met een voorsprong afsloot: 27-23.

In het tweede kwart lieten Kai Elissen en Van der Meijden de eerste twaalf Boxtelse punten noteren. Tower Jumpers kwam evenwel tot zeven driepunters en liep uit naar 37-46. JRC deed iets terug via Clercx en Van Loon, die ook beide succesvol waren met een driepunter. De gasten uit Barneveld sloegen echter een klein gat en ging rusten met een 49-55 voorsprong.

DOM BALVERLIES

In het derde kwart bleven de schutters van Tower Jumpers makkelijk scoren, onder meer dankzij zes driepunters. JRC kwam tot dertien punten, maar kreeg telkens de deksel op de neus. Het verschil werd steeds groter, tot een marge van zestien punten aan het slot van het derde kwart.

In het laatste kwart knokte JRC zich enigszins terug in de wedstrijd en werd de marge verkleind tot twaalf punten. Een zege leek weer even binnen handbereik, maar dom balverlies bood Tower Jumpers een uitgelezen kans om twee punten te scoren. Nadat de Barnevelders ook een driepunter in het netje hadden gegooid, was het duel gespeeld en ging JRC onderuit.

De thuisploeg speelde bij vlagen goed. dat bleek ook uit de dubbele cijfers die vier spelers lieten noteren. Daarentegen werd niet scherp genoeg verdedigd en was de tegenstander simpelweg te goed.

Scores JRC: Teun van Loon 29 punten, Kai Elissen 13 punten, Freek Clercx 10 punten, Felix Stegeman 13 punten.

FOTO BOVEN: Felix Clercx scoort voor JRC in De Braken. De Boxtelse basketballers verloren de laatste wedstrijd voor de winterstop van Tower Jumpers uit Barneveld. (Foto: Hans Verberk).

Van Aarle/Meeuwis

winnen spannend

BRTC-toernooi

De tafeltennissers Wim van Aarle van De Horntreffers en Uschi Meeuwis van Taverbo Sabo 3 wonnen maandag het dubbeltoernooi van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC).

Drie dubbelteams wonnen tijdens de tweede en laatste ronde van het toernooi zeven van de elf partijen. Twee dubbelteams scoorden zes punten, drie andere duo's kwamen tot vijf zeges. In de slotwedstrijd moesten Van de Laak en Van Lier tegen Piet Wouters (die de geblesseerde Ad de Man verving) en Mari van Dijk proberen gelijk te komen met de koplopers.

EENZIJDIG

In een eenzijdige wedstrijd speelden Van de Laak en Van Lier hun tegenstanders in drie games volledig van de tafel. Na telling van de games kwam verrassend het duo Van Aarle/Meeuwis als winnaar uit de bus. Van de Laak en Van Lier eindigden als tweede, Van Dijk en Wouters bezetten de derde plek.