BOXTELSE VOLLEYBALLERS WINNEN OVERTUIGEND

Blox neemt afstand na overwinning in derby

De volleyballers van Blox hebben zaterdag in De Braken een degelijke zege geboekt op VVC. De derby was een zinderend duel tussen de Boxtelse koploper en de nummer twee uit Vught, die werd gespeeld voor bomvolle tribunes.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd ijzersterk gespeeld door Blox, dat geconcentreerd binnen de lijnen stond en vloeiende aanvallen liet zien. Halverwege de set leidden de Boxtelaren al met een flinke marge van zeven punten. Uitblinker Simon Smeulders speelde uitstekend en liet de Vughtenaren bibberen door zijn snoeiharde slagzekerheid. De eerste set eindigde in 25-20.

In de tweede set waren de teams echt aan elkaar gewaagd. VVC kwam aanvallend op stoom en liet een prima buitenaanval zien. De stand ging gelijk op, aan beide kanten werd voor elke bal gevochten. Bij een kleine achterstand werd Teun Verhagen ingebracht voor captain Sander Sterken. Verhagen bracht Blox naar de 24 punten, de set werd even later binnengesleept: 25-22.

THRILLER

De derde set startte Blox met de opstelling waarmee de tweede was afgesloten. Het leverde een zinderend spektakel op waarin beide ploegen niets wilden toegeven. De stand was 23-23, 24-24 en zelfs 25-25. Uiteindelijk waren 28 punten nodig om het verschil te maken. Het werd 28-26 in Boxtel voordeel en daarmee was de thriller beslist en was Blox verzekerd van drie punten.

Onder aanvoering van Smeulders, die werd aangewezen als man van de wedstrijd, sleepte Blox ook de vierde set binnen en was de thuisploeg verzekerd van de volle vijf punten. De Boxtelse volleyballers hebben een marge van vier punten op de nummer twee terwijl nog één wedstrijd ingehaald moet worden.

Na een korte winterstop speelt Blox zaterdag 7 januari om 12.30 uur in De Braken tegen Spirit 4. Meer weten over Blox? Mail naar secretariaat@vcblox.nl. Er is volgens het bestuur altijd plaats voor leden van alle leeftijden, vooral jongens tussen 6 en 15 jaar.

FOTO BOVEN: Het eerste vrouwenteam van Blox bezet na de eerste seizoenshelft de vijfde plek. Het team kwam in actie tegen ODI. (Foto: Gerard Schalkx).