Afbeelding
Foto: Piet van Oers

SFEERVOLLE MUZIEKMIDDAG VOOR OUDEREN 'MET JE HART'

Kerst met kleinkinderen van Breiwerk

PIET VAN OERS

Het traditionele kerstconcert van Boxtels vrouwenorkest Breiwerk stond zondagmiddag in het teken van samenzang met aan huis gekluisterde ouderen. Zij waren door de menslievende organisatie 'Met je Hart' naar het twee dagen eerder geopende Muziekhuis aan de Passage Riche gedirigeerd en genoten zichtbaar van alle warme klanken. Vooral de vertederende inbreng door de kleinkinderen van het vrouwenorkest leidde tot schattige reacties.

Onder de titel 'Kerst met Breiwerk' verzorgde het orkest onder leiding van dirigent Frans van den Braak een twee uur durende muzikale show, met zowel vocale als instrumentale ondersteuning door de mannen van de orkestdames. Breiwerk kon bovendien rekenen op versterking door een paar oud-leden uit Liempde. Eveneens uit eigen kring werden enkele nummers solo gezongen, waaronder het 'Hallelujah' door Janneke Pouwels, die bovendien een vocale bijdrage verzorgde met haar twee dochters. Genoten werd bovendien van Florien Willems, die het goedgekozen lied 'Mag ik dan bij jou…' vloeiend neerzette.

HARTVERWARMEND

Dankzij een kleurrijk verzorgd programmaboekje kon de tekst van de nummers massaal worden meegezongen. Dat leidde op verschillende niveaus tot een hartverwarmende samenzang. Aanstekelijk was de inbreng van de kleinkinderen van het damesorkest. Het plezier dat de 'Kleine Breiwerkjes' onder leiding van Bibi van Oers aan hun optreden beleefden, sloeg spontaan over op de ouderen in de zaal. Niet zelden klonk een compliment door in de vorm van 'wat een schatjes…' Met flikkerende lichtjes trok het jonge gezelschap door de zaal. Over de hele linie was te merken dat zowel de vaste bezoekers als de doelgroep van 'Met je Hart' het bijzonder hebben gewaardeerd dat zij in deze aanstekelijke entourage werden voorbereid op het naderende kerstfeest. Voordat het lied 'We wish you a Merry Christmas' massaal door het Muziekhuis klonk, was de microfoon voor Joke van Geel. Op begeesterde wijze vertolkte zij in vlot Zuid-Afrikaans het liedje 'EK hou van jou'. Zoals ieder optreden leidde ook dit nummer tot een dankbaar applaus.

Gezegd mag en moet dat de repetities door het vrouwenorkest Breiwerk de afgelopen maanden andermaal hun vruchten hebben afgeworpen. Bij het verlaten van de zaal verscheen bij tal van blije dorpsbewoners een glimlach op hun lippen. Zij waren bovendien vol lof over de sfeerrijke en doelmatige inrichting van het zojuist geopende Muziekhuis Boxtel. Als lokaal coördinator van 'Met je Hart' trok Ivy van Geel na afloop van de succesrijk verlopen middag terecht de conclusie, dat er wederom een mooie activiteit aan het scala van humane evenementen is toegevoegd. En dat allemaal ten faveure van de kwetsbare medemens in de samenleving.

BOXTEL ON ICE

Twee dagen na het muzikale succes van Boxtels eerste en enige vrouwenorkest Breiwerk genoot een vijftiental ouderen dinsdagochtend van een gezellig kopje koffie bij de ijsbaan, die Mark van de Moosdijk bij zijn uitspanning Meneer van Dommelen aan de Prins Hendrikstraat heeft aangelegd.

FOTO BOVEN: Het optreden van 'Kleine Breiwerkjes' was een terugkerend snoezig succes. (Foto: Piet van Oers).


Cheque BoeL

voor beleefpad

in Dommelbimd

De bestuursleden Elly Mathijssen, Jet Mathijssen en René Cijffers van stichting BoeL hebben dinsdag een cheque ter waarde van 1.800 euro overhandigd aan het bestuur van stichting Dommelbimd.

Het bedrag is de opbrengst van het succesvolle foto- en gedichtenproject met Boxtelse fotografen en leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum. Het project werd afgesloten met een veiling in Podium Boxtel, waar de foto's werden geveild en bezoekers setjes kaarten konden kopen. Sylvia van Gulik en Toine Cooijmans van de Dommelbimd bedanken alle medewerkers van het project. Het bedrag wordt besteed aan het laarzenpad in het natuurgebied dat een meer educatief karakter zal krijgen en daarmee een natuurbeleefpad wordt.