Gitte Vanhout scoort namens HCB '92 in De Braken. De Boxtelse handbalvrouwen verloren zondag in eigen huis van Bergeijk. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BERGEIJK WINT IN 'DE BRAKEN'

Handbalsters HCB '92 in slotfase onderuit

De handbalvrouwen van HCB '92 hebben zondag in De Braken de laatste wedstrijd voor de winterstop met 10-11 verloren van Bergeijk. De gelijkwaardige opponent ging er tijdens de laatste aanval met de volle buit vandoor.

Door enkele blessures werd HCB '92 versterkt met enkele invallers. De Boxtelse speelsters keken al vlug tegen een achterstand aan. HCB '92 reageerde snel en kon door middel van een ingestudeerde wissel via Annemarie Sens op gelijke hoogte komen.

Nonja van de Langenberg tekende voor de volgende treffer; ze passeerde de tegenstanders met een mooie schijnbeweging waardoor ze haar directe tegenspeelster op het verkeerde been zette.

Door een snelle aanval van HCB '92 Janneke Eijkemans vervolgens de kans om nóg een punt te scoren. Hierna volgden verschillende goals van de tegenpartij waardoor de voorsprong van HCB '92 verdween. Sens scoorde daarna met een afstandsschot en was Hèlen Berkelmans trefzeker met een penalty. Ruststand: 5-6.

VEEL BALVERLIES

Met enkele aandachtspuntjes van coach Martin van Nunen begon HCB '92 vol energie aan de tweede helft. De Boxtelse speelsters hadden echter een mindere periode en waren elkaar regelmatig kwijt. Dat leidde tot veel balverlies. Bergeijk greep deze fase met beide handen aan om enkele doelpunten te maken. Gitte Vanhout zag nog een mooie opening in de rechterhoek die ze prima benutte. Door een 9-meterwissel kon ook Mandy van Abeelen het net vinden.

Het duel was tot in de laatste minuut zeer spannend. Van de Langenberg en Berkelmans scoorden allebei en trokken de stand weer gelijk. Maar uiteindelijk gingen de vrouwen van Bergeijk met de winst naar huis door tijdens de allerlaatste aanval van de wedstrijd het winnende doelpunt te maken.