Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KERSTSPECIAL BRABANTS CENTRUM TELT 48 PAGINA'S

Kerstmis met limonade en véél popcorn

Treitervlogger. Hét woord van 2016 duikt niet op in de kerstspecial van Brabants Centrum. De redactie belicht wél vijf vloggers die positief nieuws brengen. Twee dagen geleden waren ze al te zien in de digitale dinsdageditie van deze krant, vandaag vertellen ze hun verhaal. Net als Hanif en Hadia uit Kobani, die nu veilig in Boxtel wonen.

Maak kennis met de vloggers Lars Jennissen, Lenie Hermans, Leila Zimmerman, Wesley van Houtum en Thijs van de Zande die op hun eigen YouTube-kanaal berichten posten over muziek, mode, kinderen, games, gastvrij Liempde en hun eigen leven. De redactie keek mee in de keuken van de videoboodschappers. Maar ging ook op bezoek in Amsterdam, waar oud-Boxtelse José van Dijck president is van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Een gesprek met de meest invloedrijke vrouw van Nederland in 2016.

De kerstspecial van Brabants Centrum telt 48 pagina's en omvat interviews met een enthousiast Herenboerengezin, zangeres Dorien Habraken, beeldend kunstenaar Ad Verstijnen, hippisch toptalent Lisa Bekkers en de broers Frans en Theo Barten. Ze schreven een bijzonder boek over vervallen verkeerstorens op Engelse vliegveldjes. Ontmoet ook wielrenster Puck Moonen uit Liempde, die gaat koersen voor Lotto-Soudal, en voetballer Frank van der Struijk in Dundee. En ga mee naar Boxtel on Ice en bezoek Hobbendonken by Night, een ontmoeting voor kinderen, ouders en leerkrachten.

2016 was een jaar waarin ook Boxtel een aantal vluchtelingen uit Syrië verwelkomde. De uit het oorlogsgebied gevluchte Hanif en Hadia vonden met hun kinderen een woning in Boxtel en doen mee in de samenleving. Ze maken kennis met de buurt, koken bij de Smaak van Boxtel, gaan naar de Prinses Amaliaschool en voetballen bij RKSV Boxtel. ,,Eindelijk weer herenigd als gezin", zeggen ze. ,,Nu voelen we ons écht helemaal thuis." Een aangrijpend verhaal over verschrikkingen in Kobani. En hoop in Boxtel...

FOTO BOVEN: Alle basisscholen vieren Kerstmis. De Hobbendonken verraste gisteravond met Hobbendonken by Night, mét limonade en véél popcorn. (Foto: Peter de Koning).