Afbeelding
Foto: Theo Platel

BENEFIETCONCERT POPKOOR JUKEBOX

MS Research blij verrast met Boxtelse kerstactie

Dat het benefietconcert van popkoor JukeBox vorige week dinsdag in de Tijberzaal van het Baanderherencollege een groot succes was, bleek zondagavond toen secretaris Lucie Hoevenaars en penningmeester Gerda Bakker de opbrengst van de avond bekend maakten. Als wetenschappelijk onderzoeker voor een project van Stichting MS Research mocht oud-Boxtelaar Bram Platel een bedrag van 1.800 euro in ontvangst nemen.

Platel verzekerde de bestuursleden van JukeBox dat het geld een goede bestemming zal krijgen. MS Research zet zich in voor onderzoek, studie en voorlichting met het oog op een betere kwaliteit van leven voor mensen met ms. Het benefietconcert dat JukeBox organiseerde, trok een volle zaal. De gasten werden niet alleen getrakteerd op bekende en fraai uitgevoerde popsongs, maar kregen bij binnenkomst al een vrolijke noot te horen uit het draaiorgeltje van Gerard Schalkx uit Liempde. Ook de Big Band Boxtel leverde zijn aandeel.

De leden van JukeBox hadden kosten noch moeite gespaard om naast de muzikale inzet ook te zorgen voor een sfeervolle aankleding van de zaal, lekkere hapjes, drankjes, zelfgemaakte kerstartikelen en bijzondere boekjes en kaarten.

De avond kreeg een persoonlijk tintje toen presentatrice Marianne Cuppens uitlegde dat het doel van de avond haar wel heel bijzonder aansprak. Ze vertelde dat haar zus nog niet zo lang geleden huilend belde met de boodschap dat ze ms bleek te hebben. Ook oud-Boxtelaar Platel, die na de pauze aan het woord kwam, sprak openhartig over zijn ervaring met ms. Niet alleen als professional, maar ook in zijn persoonlijk leven. Als kind maakte hij mee dat zijn vader ms had, later kreeg zijn zus de diagnose en sinds kort weet ook hijzelf dat hij met ms moet omgaan.

Tijdens de benefietavond legde hij in heldere bewoordingen uit wat de ziekte ms inhoudt, wat er mis gaat in het lichaam en vooral dat er nog heel wat vraagtekens zijn en er dus voor onderzoekers nog veel te doen is. ,,Je moet het eigenlijk zien als een puzzel", legde hij uit. ,,Onderzoekers over de hele wereld hebben al heel veel stukjes verzameld en nu is het de kunst al die stukjes tot een geheel te maken." Verrast over de forse opbrengst dankte Platel de bestuursleden met een stevige handdruk. ,,Fantastisch dat jullie dit voor elkaar hebben gekregen en mooi dat mijn tante Carla (van der Ven – red.) dit doel heeft voorgedragen en mij heeft uitgenodigd."