Sophie, Femke en Iris wonnen in de categorie 'groep 3/4 playback' de tweede prijs met de vrolijke uitvoering van het lied Bingo van De Dorini's. (Foto: Hans van Doorn).
Sophie, Femke en Iris wonnen in de categorie 'groep 3/4 playback' de tweede prijs met de vrolijke uitvoering van het lied Bingo van De Dorini's. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

ELIN EN BOWE WINNEN 'VROLIJKE NOOT-TROFEE'

Volop talent tijdens Ploegerrangfestival

Jonge talenten uit de basisschoolgroepen 3 tot en met 8 kregen zondag in Ploegerspaleis Het Hof de kans hun zang-, playback-, dans- of cabaretkunsten te tonen tijdens het jaarlijkse Ploegerrangfestival. Onder toeziend oog van jeugdprinses Sennie, jeugdprins Jenske, hun adjudanten Mirte en Bart en de jeugdraad traden zestig deelnemers op in 24 acts.

De jury, bestaande uit Robert Coolen, Daniek van Aarle, Hilde van Gastel en Lars Jennissen, kreeg de zware taak de beste acts te selecteren en te belonen met een optreden tijdens de jeugdzittingsavonden op 27 en 28 januari. Sinds een aantal jaren wint het meest carnavaleske nummer de 'Vrolijke Noot'. Prins Populus I & II kenden de prijs toe aan Elin Traa en Bowe van Abeelen. Ook deze prijs geeft recht op deelname aan de zittingsavonden.

In een met kinderen, trotse ouders en familieleden gevuld Ploegerspaleis gingen ruim zestig jonge Ploegers met elkaar de strijd aan. Kinderen verkleed als nonnen, stand-ins van het bekende duo De Dorini's, een DJ Crew, gekleurde pruiken, musicalnummers en de laatste hits uit de (inter)nationale wereld van dance zorgden voor feestelijke acts. Ook veel liedjes van Kinderen voor Kinderen kwamen voorbij. Aan het einde van alle optredens werd het publiek nog getrakteerd op het Ploegerslied van het jeugdcarnaval, dat inmiddels iedereen uit volle borst kan meezingen. In verschillende categorieƫn werden prijzen uitgereikt. Een overzicht is hieronder te lezen.

Groep 3/4 Playback: 1. Berber de Greef; Isabella Schuurmans; 2. Sophie v.d. Velden; Femke v. Houtum; Iris v. Roosmalen. 3. Quincy Lucius; Linn v.d. Pasch. 3. Lieve Spriensma; Marit v. Heertum; Julia Gabriƫls. Groep 5/6 playback: 1. Sem v. Abeelen; Ynez de Grauw; 2. Meggie v. Zuijlen; Annabel Omvlee. 3. Kiki Braken; Sterre Verbree. Groep 7/8 playback: Mirte v. Geffen; Cilke Spijker. 2. Luna de Grauw; Lonneke v. Zuijlen; Jill Verkuijlen; Isa Timmermans; Kim Grillis. 3. Lynn v.d. Heijden; Romee Schoenmakers. Zelf zingen: 1. Jindy & Ronald v.d. Oever; Iris v.d. Donk. 2. Okke Spaas; Roosje Voets. 2. Lizelotte & Cezanne Simons. De Vrolijke Noot: 1. Elin Traa; Bowe v. Abeelen.