LIEMPDENAREN WINNEN OOK INHAALWEDSTRIJD

DVG wint weer en klimt op ranglijst

De openingsfase was voor VOW, maar DVG kreeg de eerste kans om de score te openen. Wilco Voets probeerde een lob van zo'n 25 meter, maar de bal eindigde op de bovenkant van de lat.

Een soortgelijke poging van VOW ging over het doel van keeper Mark Faes. Niet veel later werd een voorzet van Bart de Windt door Bas van Houtum nog naast het doel geschoten; een grote kans voor Twan van den Broek werd door de VOW-goalie onschadelijk gemaakt.

Deze kansen waarop de opmaat voor de openingstreffer. Een kopbal van De Windt op Van Houtum eindigde in een duel met de keeper waarbij de bal niet afdoende weggewerkt kon worden en daar was Van den Broek alert. Hij kopte de bal in het open doel.

Een afstandsschot van Sander van de Ven werd tot hoekschop verwerkt en dit was de eerste in een serie van hoekschoppen met de beste als laatste. Voets was de aangever en de vrijgelopen Van Houtum kopte feilloos de bal in het doel.

Deze treffer viel in de veertigste minuut. De volgende tien minuten, vijf voor en vijf na rust, waren bepalend voor de Liempdse zege. Een grote kans op de 3-0 werd gemist en VOW kreeg vlak voor het rustsignaal een strafschop toegekend, die werd benut: 2-1.

VERZET GEBROKEN

Maar meteen na de rust ging de bal weer op de stip, ditmaal voor DVG. Daan Voets schoot onberispelijk in, ofschoon de VOW keeper in de goede hoek zat. Met 3-1 op het scorebord leek het verzet van de bezoekers gebroken.

Toen Van de Ven in de 61e minuut ook nog de 4-1 maakte, was VOW uitgeteld en kon de thuisploeg gaan werken aan het doelsaldo. Er waren legio kansen om de score op te voeren, maar paal, lat en keeper stonden een treffer in de weg.

Er werd nog eenmaal gescoord waarmee de eindstand op 5-1 werd bepaald. Een ingooi op De Windt werd teruggekaatst en opnieuw ingespeeld richting de Liempdenaar, die met een sublieme voetbeweging het net vond.

JO19-1: DVG - Heeswijk        6-0

FOTO BOVEN: Bas van Houtum scoort 2-0 in het duel tussen DVG en VOW in sportpark De Roode Bleek. (Foto: Toon van Ruremonde).

Groene Laken 2

houdt koppositie

in biljartstrijd

Het Groene Laken 2 blijft lijstaanvoerder in de strijd om de Boxtelse biljarttitel. Onder regie van de Boxtelse Biljart Bond werden vorige week weer de nodige partijen afgewerkt.

In café 't Geveltje werd maandag niet bijster goed gespeeld, maar de partij van Tonnie van der Steen tegen Antal van Brussel mag niet onvermeld blijven. Eerstgenoemde liet een gemiddelde van 3.83 noteren en leverde daarmee zijn op één na beste wedstrijd af in dit seizoen en verdiende twaalf punten voor De Amateur 1. Patrick Kempers behaalde voor 't Krijtje ook twaalf punten, maar daarna was de koek op voor beide teams. De Amateur 1 won nog wel met 36-30.

Op donderdag in café De Adelaar scharrelde Het Groene Laken 1 maar moeizaam zijn 33 punten bijeen terwijl tegenstander De Comsche Hoeve 1 zijn beste resultaat tot nu toe evenaarde met 43 wedstrijdpunten. De grootste bijdrage aan de overwinning met 33-43 leverde Jos Leijten door in vijftien beurten de match met een gemiddelde van 1.26 te beëindigen.

Op dezelfde avond in De Adelaar boekte Het Groene Laken 2 een magere zege op De Amateur 2. Van de koploper kwamen alleen Toon van Houtum en Margot Blummel tot een acceptabel niveau, terwijl Gijs van Houtum en Wilma van Schijndel fors onder hun kunnen acteerden. Bij de bezoekende club kwam niemand aan zijn gemiddelde toe. De lijstaanvoerder won tenslotte nipt met 38-36.

In De Comsche Hoeve had Uit de Kom flink kunnen inlopen op Het Groene Laken 2, maar ondanks dat drie van de vier wedstrijden gewonnen werden van De Comsche Hoeve 2, werd er geen millimeter weggewerkt van de achterstand op de lijstaanvoerder. Dit kwam vooral door de zware nederlaag van Guus Eltink, die slechts vier punten bijeenschraapte in zijn partij tegen Robert Huijberts, die glorieerde en won in vijftien beurten met een gemiddelde van 3.66. Uit de Kom was lang niet gelukkig met de winst: 32-38.

Stand na negen ronden: 1. Groene Laken 2 366; 2. De Amateur 1 346; 3. Uit de Kom 346.