Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BUURTVERENIGING RODERWEG BRENGT VEEL PUBLIEK OP DE BEEN

Kerstman opent kerststal aan de Hamsestraat

Samen met heel veel kinderen van de Roderweg en omgeving heeft de kerstman vrijdagavond de kerststal aan de Hamsestraat officieel geopend. Dat deed hij door een lint door te knippen. Aansluitend kon de prachtige kerststal bezichtigd worden.

Buurtvereniging Roderweg richt elk jaar een fraaie kerststal in aan de Hamsestraat. Traditiegetrouw gaat aan de opening een lampionoptocht vooraf, die ook dit jaar van start ging in het Concordiapark.

De opbrengst van de lampionverkoop gebruikt de buurtvereniging voor een project in Tanzania. Een buurtbewoonster steunt als arts een ondervoedingsproject in het Sumve Hospital in het Afrikaanse land.

Onder aanvoering van de kerstman vertrok de lampionoptocht richting de Hamsestraat, waar bij de kerststal de zangers van gemengd koor De Vrolijke Noot aanwezig waren om kerstliederen te zingen. Ook troubadour Jan van der Heijden was present en zorgde als begeleider van het koor voor de juiste muzikale kerstsfeer.

Na de opening van de kerststal werden glühwein en warme chocolademelk geschonken. Rond de stal waren veel kerstartikelen te koop waarvan de opbrengst eveneens bestemd was voor het ondervoedingsproject in Tanzania.

OP DE FOTO'S: De kerstman knipt het lint door dat is bevestigd aan de entree van de kerststal aan de Hamsestraat (boven). Rechts troubadour Jan van der Heijden. (Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding