Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LID IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU

Koninklijke onderscheiding voor Marietje van de Langenberg (67)

Marietje van de Langenberg-Hems uit Boxtel heeft zaterdagochtend uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van wandelsportvereniging De Keistampers.

Ze kreeg de onderscheiding vanwege haar inzet voor de Boxtelse vereniging. Van de Langenberg begon in 1979 als jeugdleider en trad twee jaar later toe tot het bestuur als afgevaardigde van de jeugdgroepen. Van de Langenberg organiseerde ook de jeugdkampen, knutsel- en filmmiddagen, stuurde vrijwilligers aan en was betrokken bij de inkoop.

Daarnaast is de Boxtelse sinds 2011 algemeen bestuurslid van de invaliditeitsvereniging IVV Boxtel. Ze houdt de ledenadministratie bij en zorgt ervoor dat de leden op de hoogte zijn van nieuws van de vereniging. Daarnaast is ze aanwezig bij de paas- en kerstviering en Sinterklaas en begeleidt ze de kaartmiddag. Tenslotte is Van de Langenberg sinds 1990 actief als mantelzorger/ondersteuner van twee familieleden. Van de Langenberg werd onderscheiden om de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten. Het zwaartepunt van haar verdiensten ligt op het terrein van de wandelsport, waardoor ervoor is gekozen het lintje tijdens de ALV van de Keistampers uit te reiken. (Foto: Gerard Schalkx).