Bruidsjurken, outfits voor volwassenen, maar ook kleding voor kinderen: het kwam allemaal voorbij op de catwalk tijdens Fashion on Ice. (Foto: Hans van Doorn).
Bruidsjurken, outfits voor volwassenen, maar ook kleding voor kinderen: het kwam allemaal voorbij op de catwalk tijdens Fashion on Ice. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

BOXTELSE SCHAATSBAAN LEENT ZICH VOOR TAL VAN EVENEMENTEN

Boxtel on Ice laat jong en oud genieten

Tot en met morgen, vrijdag 23 december, brengen alle basisscholen uit de gemeente Boxtel een bezoekje aan Boxtel on Ice. Leerlingen van De Oversteek mochten vorige week als eerste het ijs betreden. Dat zorgde voor grote schaatspret onder de kinderen. Maud van Kollenburg (11) had haar eigen witte schaatsen meegenomen. ,,Ik ga iedere winter in Best schaatsen, daar wonen mijn opa en oma. Het is leuk dat er nu ook een baan in Boxtel is en dat ik samen met mijn vriendinnen het ijs op kan", glundert de scholiere uit Liempde. Achteruit rijden, snel schaatsen: Dat is voor Maud geen enkel probleem. ,,Straks ga ik nog een pirouette proberen..."

Waar een groot deel van de leerlingen moeiteloos over het ijs gleed en snelheidwedstrijdjes hield met klasgenoten, was er ook een deel dat nog nooit op de gladde ijzers had gestaan. Voor deze jongeren was een deel van de ijsbaan gereserveerd en zij mochten voorzichtig met een slee of stoel het ijs betreden. Ian van der Laan (10) had er zichtbaar lol in. ,,Dit is gaaf", glunderde de leerling, terwijl hij de leuning van een terrasstoel vasthield en zichzelf vooruit duwde. ,,Hopelijk lukt het me vandaag nog om te schaatsen zonder stoel..."

FASHION ON ICE

Met dikke truien, winterjassen en sjaals kwamen driehonderd mensen vrijdagavond naar Boxtel on Ice. De reden? Fashion on Ice vond plaats óp de ijsbaan en dat kon nog wel eens koud zijn. ,,Gelukkig was iedereen er goed op gekleed", blikte Iris Schoenmakers terug. De eigenaresse van Iris Kappers nam samen met Natasja Willems van Natasja Fashion, Mark van de Moosdijk van Meneer van Dommelen en Gemmy Schellekens van Tiga Health & Beauty de organisatie van Fashion on Ice op zich.

Terwijl tientallen Boxtelse modellen onder meer bruids-, kinder-, feest- en nachtmode toonden aan het publiek, zorgde Tiga voor een aantal wervelende dansshows, onder meer op de muziek uit de musical Chicago. ,,We zochten naar een leuke manier om de carnavalskleding van feestwinkel Van Hommel te presenteren", aldus Schoenmakers. ,,En wat is er leuker dan een dansoptreden?" Het Boxtelse bedrijf De Grapjurk Kledingverhuur/Straattheater kreeg de lachers op de hand met typetjes als Steven, Stella én Carel Laag in 't Veld, een ludieke verwijzing naar de Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld.

Tien bezoekers werden nog extra in het zonnetje gezet. Zij waren door familieleden en/of vrienden genomineerd voor een verwendag, omdat zij een dagje uit verdienen. Tijdens Fashion on Ice zou de organisatie bekend maken welke vier personen begin januari zo'n speciale verrassingsdag krijgen. Tot grote verrassingen van de tien genomineerden, maakten Schoenmakers en Willems bekend dat de tien vip-gasten allemáál naar de verwendag mogen komen. ,,Dat wordt een volledig verzorgde dag", verklapte Schoenmakers alvast. ,,We kijken terug op een geweldig evenement. Het was veel regelwerk, maar alles viel op zijn plek."

Aan Fashion on Ice is een goed doel gekoppeld: WensAmbulance Brabant. Vrijwilligers verzorgden een korte presentatie, daarna kon iedereen een donatie doen in één van de boxen bij de baan of lootjes kopen waarvan de opbrengst naar het goede doel zou gaan. De opbrengst wordt later bekend.

KERSTGALA

Het Grote Kerstbal 2016 - een samenwerking tussen Podium Boxtel en Boxtel on Ice - vond zaterdag plaats. Meer dan 150 bezoekers genoten van muziek op het ijs. Muzikaal leider Dave Hanhart en zijn band wisselden kerstklassiekers en liedjes uit bekende musicals zoals Les Miserables af met overtuigend gezongen operettenummers. Tussendoor kreeg Boxtels talent de kans zichzelf te laten horen. Op de ijsbaan was het koud, maar Boaz Tooren (13) verwarmde de harten met zijn vertolking van 'Breng me naar het water' van Marco Borsato. Tijdens de reprise van enkele nummers uit de Boxtelse hitmusical Jesus Christ in Concert begon het pas écht te vonken: Sjef Kuijpers kroop nog eenmaal in de huid van Judas en Lisa van Nunen ontroerde de zaal met 'I don't know how to love him'.

De Oversteek was vrijdagochtend als eerste basisschool te gast bij Boxtel on Ice. Alle leerlingen genoten met volle teugen van het schaatsuitje. (Foto: Albert Stolwijk).
Boaz Tooren (13) trad op tijdens Het Grote Kerstbal. (Foto: Peter de Koning).
Danseressen van Tiga showden de nieuwste carnavalstrends. (Foto: Hans van Doorn).
Stagiaires van Buurtsport helpen de schaatsers die nog niet zo vaardig zijn op het ijs. (Foto: Albert Stolwijk).
Tijdens Het Grote Kerstbal werden natuurlijk volop feestelijke nummers gezongen. Zo bracht Sjef Kuijpers de klassieker 'Driving home for Christmas' ten gehore. (Foto: Peter de Koning).