Van werken met kinderen wordt de Boxtelse dansdocente Lotte Timmermans naar eigen zeggen blij: ,,Heerlijk hoe eerlijk kinderen zijn.
Van werken met kinderen wordt de Boxtelse dansdocente Lotte Timmermans naar eigen zeggen blij: ,,Heerlijk hoe eerlijk kinderen zijn." Foto: Peter de Koning

Dansdocente Lotte Timmermans

'Zó mooi om te zien hoe kinderen stralen van wat ik ze leer'

Van Tiga tot de Fontys Dansacademie, van Disneyland Parijs tot de vele danslessen en -projecten in de regio. ,,Dansen is mijn uitlaatklep", zegt Lotte Timmermans (24) uit Boxtel.

Lotte studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie als docent dans. ,,Na mijn studie wilde ik wat auditie-ervaring opdoen. In Amsterdam waren er toen open audities van Disneyland Parijs. Ze vonden me op Ariel en Elsa lijken en na de dans moest ik pruiken passen. Ik heb er uiteindelijk negen maanden als prinses gedanst. Daarna ben ik in Nederland gaan freelancen, nu zo'n anderhalf jaar geleden."

In Vught en Breda heeft ze twee vaste werkplekken waar ze dansles geeft. ,,Het is fijn een basis te hebben en daarnaast allemaal projecten te doen." Want naast de wekelijkse lessen vult ze haar tijd met bijvoorbeeld workshops aan kinderen met een taalachterstand, lessen aan kleuters als onderdeel van een kunstproject, dansen in een videoclip van een beginnend zanger, en de uitvoering van het muzikale sprookje 'Peter en de wolf' met Boxtel's Harmonie en breakdancer Ranil van Peperstraten.

TROTS EN ZELFVERTROUWEN

Ook geeft ze dansles bij Talent Factory in Liempde, waar kinderen met talent voor zang, dans en theater toewerken naar een uitvoering. De show van de eerste klas is pas geweest. ,,Het is voor mij een superleuke uitdaging om met talenten te werken die de basis al kunnen. En als ik die kinderen zie stralen aan het eind van de voorstelling, zo trots en vol zelfvertrouwen, dat is zo mooi om te zien! Daar doe ik het echt voor."

Van het werken met kinderen wordt ze blij: ,,Het is heerlijk hoe eerlijk ze zijn. En tof om te zien hoe ze groeien van wat je ze leert. Ik wil ze ook echt iets meegeven. Techniek en ook wat dansgeschiedenis, gewoon wat feitjes tussendoor. En hoe je respectvol met elkaar omgaat."

DANSACADEMIE: MIJN DROOM

,,Vanaf dat ik ging peuterdansen bij Tiga vond ik dansen en optreden leuk. Het werd echt mijn passie. Als ik dans of op een podium sta, dan geeft dat een kick. Het is voor mij een uitlaatklep. Als ik me niet kan uiten, dan ga ik dansen. En ik vind het heel fijn om dat over te brengen op kinderen. Hen zien genieten van wat je ze leert, dat geeft zo veel voldoening."

Ze vervolgt: ,,Mijn droom van vroeger is uitgekomen: de Dansacademie. En toen kreeg ik de droom: een lange reis maken. Na veel sparen vertrek ik in januari voor vier maanden naar Aziƫ en Nieuw-Zeeland, backpacken in mijn eentje. Ik ben benieuwd wat ik daarna weer als nieuwe uitdaging vind. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en wil misschien weer studeren, maar dan iets anders dan dansen. Of een winkel beginnen, zoiets," zegt ze lachend. ,,Ik ben op zoek naar een nieuwe droom. Maar dat komt wel goed. Ik weet dat als ik iets wil, ik genoeg steun om me heen heb, een netwerk dat onderhand groot genoeg is om dat te bereiken."