Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'Dierbare momenten vastleggen voor later'

Naam vlog: Weszelynoo
Door: Wesley van Houtum
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Liempde
Vlogt over: dagelijkse gebeurtenissen en bijzondere momenten
Aantal volgers: 137

Songfestivalzanger Conchita Wurst, pornoster Kim Holland en het bekende transgenderkoppel Louisa en Rosanna: Wesley van Houtum (23) - die zichzelf ook wel Wesley Germanotta noemt - begon zijn YouTube-carrière met het nadoen van deze figuren, compleet met make-up en pruik. Dat beviel en sindsdien zet hij zelfgemaakte korte films online én vlogt hij openhartig over zijn eigen leven. Ook het huwelijksaanzoek dat zijn vriend Leonardus Coenen (27) recent deed, werd met de hele wereld gedeeld.

Toen Wesley net begon met vloggen, zocht hij op hoe het moest. ,,En meteen besloot ik me niet aan die regels te houden", zegt hij beslist. ,,Een vast thema, iedere keer dezelfde achtergrond of bijvoorbeeld elke vrijdag iets online zetten, dat past niet bij mij." De Liempdenaar houdt het niet bij enkel vloggen. Ook regisseert hij korte films, zoals 'The Puppet'. Die gaat over een mysterieuze pop met moordneigingen. ,,Ik vind het fijn om mijn creativiteit kwijt te kunnen, daarom maak ik graag films met een verhaallijn. Ik heb de video vertoond op basisschool De Oversteek. De kinderen hebben er nachtmerries van gehad."

VERLOVING
Op zijn kanaal verschijnen ook playbackvideo's van comedyshows en muziekclips. De playbackfilmpjes in de stijl van het programma 'De Tv-kantine' plaatst hij om mensen te vermaken. Een bekende Amerikaanse comédienne, Jessica Kirson, was zelfs zo vereerd door zijn vertolking dat ze Wesleys video deelde. Het resultaat: 10.000 kijkers. Bang voor negatieve reacties is hij niet. ,,Die krijg je toch wel als je iets online zet. Ik heb een dikke huid."

Wesley schuwt het theatrale niet. Hij deed niet voor niets op torenhoge hakken mee aan het showprogramma 'Playback je gek'. Daar kroop hij in de huid van Oostenrijkse songfestivalwinnaar Wurst, die verkleed als vrouw, maar mét zwarte baard het podium betrad. ,,Ik zou graag nog een keer op tv willen komen of zelf regisseren", droomt hij.

Voor nu volstaan Wesleys video's op YouTube ook en deelt hij filmpjes op zijn persoonlijke Facebookpagina. ,,Ik vlog om dierbare momenten voor mezelf vast te leggen, voor later. Tegelijkertijd vind ik het leuk om anderen mee te laten genieten." De onderwerpen van de video's kunnen een bingo-avond met oma zijn, maar ook belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven.

Zo deed zijn vriend Leonardus hem in oktober een aanzoek op het Munsterplein in Roermond. Compleet met een flashmob van een lokale dansgroep én een lied van realityster Louisa. Hij pakte zo groots uit dat zelfs de regionale omroep het vastlegde. Het aanzoek en het bijbehorende verlovingsfeest móest natuurlijk ook gedeeld worden op Wesleys YouTube-kanaal.

GYPSY WEDDING

Uiteraard worden de voorbereidingen voor de bruiloft op 18 augustus 2018 en de grote dag zelf breed uitgemeten in Wesleys komende video's. Die beloven bijzonder te worden. Leonardus is een reiziger, zoals hij het zelf noemt. Hij komt uit een woonwagenfamilie. ,,Het wordt daarom een échte Big Fat Gypsy Wedding, zoals je ziet op de tv-programma's van zender TLC", glundert Wesley. ,,Mijn chihuahua Diva krijgt een jurk aan, er komt een koets én een Lamborghini en vooral héél veel lichtjes."