Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WINTERWONDERLAND IN HARTJE BOXTEL GEOPEND

Volop schaatspret op 'Boxtel on Ice'

LONNEKE HOONDERT

De eerste zere knie was gisteren vijf minuten na de opening van de Boxtelse schaatsbaan al een feit. Maar dat deerde niet. De langverwachte aftrap van de ijsbaan nabij de Zwaanse Brug betekende voor kinderen maar één ding: schaatspret. Achtjes, rondjes, heel hard of voorzichtige eerste schreden. Jong en oud genoot van Boxtel on Ice.

Een winterwonderland in hartje Boxtel. Met sfeervolle verlichting, glühwein én een schaatsbaan. Uitbater Mark van de Moosdijk van lunchroom Meneer van Dommelen droomde er van en realiseerde het. De fles champagne, die gisteren als openingshandeling door Van de Moosdijk en Filipe van den Borne, voorzitter van Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel, stukgeslagen moest worden, was niet kapot te krijgen. Dat gaf niet, want de lang gekoesterde wens van de horeca-ondernemer was klokslag vier uur een feit.

WINTERPARADIJS

Toen in augustus bekend werd dat Boxtel zijn eigen schaatsbaan zou krijgen, werd het initiatief niet alleen omarmd door de gemeente - die 20.000 euro bijdroeg uit het economisch stimuleringsbudget - en centrumondernemers, ook Boxtelaren konden niet wachten tot het winterparadijs eindelijk de deuren opende. Van de Moosdijk kon rekenen op tientallen sponsorbijdrages én duizenden enthousiaste reacties. Zowel op Facebook, als in de winkelstraten.

De eerste bezoekers van Boxtels' ijskoude trots waren eveneens vol lof. Wendy Smetsers genoot van warme chocolademelk, terwijl haar kinderen zich uitleefden op de baan. ,,De sfeer klopt precies. De lampjes, de aankleding en de gezelligheid", vond ze. ,,Eindelijk gebeurt er iets in het dorp. Hier heeft heel Boxtel op gewacht. Vroeger kon ik elke winter schaatsen, maar mijn kinderen kennen dat helemaal niet. Het is fantastisch dat Mark zich hard heeft gemaakt voor een schaatsbaan."

Voor Yvonne Theologou (11) was het de eerste keer dat ze op schaatsen stond. ,,Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik skeeler veel. Als je dat kunt, kan je dit ook." De tiener vermaakte zich prima. ,,Ik kan lekker rondjes maken én er zijn veel mensen. Dat maakt het gezellig."

Van de Moosdijk zelf was overdonderd door de hoge opkomst van nieuwsgierige Boxtelaren. De avond voor de opening was hij nog met vrienden en personeel tot diep in de nacht aan het werk. ,,Het was echt aanpoten om alles op tijd af te krijgen, maar ik ben blij dat het zo ver is."

Op pagina 20: 'Schaatsbaan aanwinst voor centrum'.

FOTO BOVEN: De schaatsbaan Boxtel on Ice opende gisteren klokslag vier uur de deuren. Meteen werd er volop geschaatst door veel bezoekers. (Foto: Peter de Koning).