José Leijten reikte gistermiddag één van de Boxtelaartjes-hoofdprijzen uit aan prijswinnaars Anita en Wim Vermeulen: een fraaie fiets. (Foto: Paul Melis).
José Leijten reikte gistermiddag één van de Boxtelaartjes-hoofdprijzen uit aan prijswinnaars Anita en Wim Vermeulen: een fraaie fiets. (Foto: Paul Melis). Foto: Paul Melis

WIM EN ANITA VERMEULEN WINNEN FIETS

Dol Dwaze Boxtelaartjes Week levert volop prijswinnaars op

Een wasmachine, televisie, gloednieuwe fiets of waardebon van twintig euro, te besteden bij één van de Boxtelse winkels of horecazaken: pashouders die tussen 11 en 19 november hun slag sloegen tijdens de Dol Dwaze Boxtelaartjes Week, maakten kans op één van de 150 prijzen. Deze week werden de eerste winnaars verrast.

Blij verrast. Dat waren Anita en Wim Vermeulen, trouwe leden van stichting Brabants Centrum, toen ze hoorden dat ze één van de hoofdprijzen hadden binnengesleept: een gloednieuwe fiets van Bike Totaal Jack Leijten. José Leijten van de rijwielhandel reikte de fiets gistermiddag uit. Hoewel het echtpaar een aantal jaar geleden twee elektrische fietsen heeft aangeschaft, garandeerde de trotse Wim Vermeulen gisteren dat de fiets in Boxtel rond blijft rijden. ,,We houden de fiets in de familie."

Het sparen van Boxtelaartjes werd in 2015 door stichting Brabants Centrum in het leven geroepen om inwoners te stimuleren hun inkopen zoveel mogelijk in Boxtel te doen. Consumenten konden een pas krijgen en ontvingen bij aankopen een bepaald aantal Boxtelaartjes. Bij de aankoop van speciale aanbiedingen werd een deel gereserveerd voor een zelfgekozen vereniging. Het initiatief resulteerde in bijna 6.000 pashouders, 86 deelnemende winkels, 101 verenigingen en ruim 5 miljoen gespaarde Boxtelaartjes.