Afbeelding
Foto: Crebas Fotografie

What's Up, Femm & Jonah?

Een leeg klaslokaal in de Molenwijkschool staat vol dozen met voedingsmiddelen. Waarom? Dat weten Femm van Os en Jonah de Leest uit groep 3 haarfijn te vertellen...

Waarom staan al die dozen met eten hier? Femm: ,,Die zijn voor de Voedselbank. Donderdagochtend komt iemand van de Voedselbank de spullen halen."

Hebben jullie die spullen ingezameld? Jonah: ,,Ja, samen met álle kinderen van de Molenwijk. Mama en ik bedenken ieder jaar een actie voor het goede doel. We hebben al eens kleren en speelgoed verkocht. Dit jaar kozen we voor de Voedselbank. Mama vertelde dat in een vergadering op school en ineens hielp iedereen mee!"

Weten jullie wat een voedselbank is? Jonah: ,,Dat is een gratis ophaalplek voor mensen die niet genoeg centjes hebben om alles te kunnen kopen." Femm: ,,Vooral producten die lang houdbaar blijven, worden naar de Voedselbank gebracht."

Hoe hebben jullie etenswaren ingezameld? Femm: ,,Ik ben langs de deuren gegaan en heb gevraagd of mensen voor een project voor de Voedselbank nog dingen hadden die lang houdbaar bleven. Iedereen heeft iets gegeven! En van mijn spaarcentjes heb ik nog drinken gekocht. Jonah: ,,Mama en ik zijn langs wel veertig huizen geweest. We hebben alles in een Sinterklaaszak gestopt. Die zat uiteindelijk voor de helft vol."

Welke producten gaven mensen? Jonah: ,,We hoopten op speciale dingen, zodat de mensen van de Voedselbank ook eens een lekker koekje kunnen eten. We hebben vooral veel blikjes gekregen, zoals soep en rode kool. Ook kregen we ragout. Ik wist eerst niet wat dat was..."

Vonden jullie het leuk om te doen? Femm: ,,Ja, ik vind het leuk dat we veel hebben gekregen. Nu kunnen we de mensen van de Voedselbank heel veel geven. Ik houd ervan om iets liefs te doen voor anderen. Ook wil ik samen met Jonah nog een oproepje doen aan iedereen in de krant: kom allemaal iets brengen naar de Voedselbank!"

FOTO RECHTS: Femm van Os en Jonah de Leest, beide zes jaar oud, zamelden samen met andere leerlingen van de Molenwijkschool etenswaren in voor cliënten van de Voedselbank. (Foto: Crebas Fotografie).