Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HANDTEKENINGENACTIE IN HET DORP

Peiling draagvlak voor rolstoelvriendelijk 'Liemt'

Liempde toegankelijker, rolstoelvriendelijker en veiliger maken voor kwetsbare verkeersdeelnemers en mensen die minder mobiel zijn. Dat is het doel van Rolstoel Vriendelijk Liempde, het burgerinitiatief dat in juni werd opgericht door enkele fractieleden van Combinatie95 en waarbij afgevaardigden van belangenorganisaties aansloten, zoals ouderenbond KBO. De groep heeft een uitgewerkt plan met concept-oplossingen klaar. Om het document extra kracht bij te zetten, wordt tot eind december een handtekeningenactie gehouden in Liempde.

Verbetering van de trottoirs in het centrum, aanleg van brede trottoirs en paden langs toegangswegen, opruimen van obstakels en een aantal in de weg staande bomen te kappen en vervangen voor jonge bomen. Dit zijn de hoofdlijnen van de aanpak die burgerinitiatief Rolstoel Vriendelijk Liempde in samenwerking met advies- en ingenieursonderneming Arcadis heeft opgesteld. Daarnaast is er een klankbordgroep met ervaringsdeskundigen samengesteld en heeft het initiatief overleg gehad met het wijkorgaan, dorpsberaad, winkeliers en organisaties. Ook de stichting Boxtelseweg, Nieuwstraat, Barrierweg en SPPiLL ondersteunen Rolstoel Vriendelijk Liempde.

Het plan wordt begin komend jaar aangeboden aan het gemeentebestuur. ,,We vragen het gemeentebestuur de verbeteringen als project op te pakken en te realiseren", aldus de initiatiefnemers. Bij de uitreiking kan en wil Rolstoel Vriendelijk Liempde een rol blijven spelen. Het gemeentebestuur gaf in augustus aan blij te zijn met het burgerinitiatief en heeft de wijkmakelaar in contact gebracht met de initiatiefnemers. Dat echter sprake zou zijn van ernstige tekortkomingen, zoals Combinatie95 eerder schetste, weerspreekt Boxtel.

FOLDER

Deze week wordt huis aan huis een folder verspreid in Liempde waarmee inwoners worden geïnformeerd over de stand van zaken. Daarnaast kan iedereen die het plan ondersteunt, zijn handtekening op de flyer plaatsen. Het formulier kan ingeleverd worden tijdens de KerstKluunMarkt op 17 december of in de grote brievenbus die geplaatst wordt bij basisschool De Oversteek (tot en met 31 december). Ook is het mogelijk het formulier in te scannen en te e-mailen naar Mario Knoops, e-mail: knoop19@planet.nl.

FOTO ONDER: Bomen die in het midden van trottoirs staan: één van de de punten die volgens burgerinitiatief Rolstoel Vriendelijk Liempde verbeterd moet worden. (Foto: Peter de Koning).