De volleyballers van Blox voeren de ranglijst aan na winst op Condor in Kaatsheuvel. Foto: VC Blox

KOMENDE ZATERDAG DERBY TEGEN RUNNER-UP VVC IN 'DE BRAKEN'

Blox aan kop na winst op Kaatsheuvel

Dankzij een 1-3 winst op Condor 3 in Kaatsheuvel hebben de volleybalmannen van het Boxtelse Blox – met zelfs één gespeelde wedstrijd minder – afgelopen weekeinde de eerste plaats in het klassement ingenomen. Zaterdag 17 december speelt het team om 14.30 uur in het vertrouwde thuishonk, sporthal De Braken. De uitslag van de derby tegen het Vughtse VVC 2, de nummer twee op de ranglijst, zal bepalend zijn voor het kampioenschap.

Condor draaide de laatste weken erg goed en won zelfs van toenmalig koploper VVC. De mannen uit Boxtel kregen versterking van Tim Hermans, die normaal in het eerste recreantenteam speelt. Hij startte in de basis op mid. Daan van den Boer werd daarom naar de buitenpositie verplaatst. Verder werd gestart met Teun van den Boer als set-upper, Simon Smeulders, Teun Smit, Thijmen van der Heijden en Joep van den Broek als libero.

Van den Boer pakte zijn nieuwe positie goed op. De passing ging prima en aanvallend onderscheidde hij zich in positief opzicht. Door een goede druk op de service en aanval resulteerde in een redelijke constante voorsprong van enkele punten: 21-25. De tweede set was veel spannender. Blox naderde als eerste de 20-puntengrens, maar Kaatsheuvel bleek een geheim wapen te hebben. Eén van de spelers had een geweldig strakke service waarmee Blox geen raad wist. Uiteindelijk trok Condor aan het langste eind: 26-24.

Hermans liet zich de gehele wedstrijd in sportief opzicht gelden. De communicatie met set-upper Van den Boer verliep goed en dat is erg belangrijk voor een middenspeler. Dé aanval van de wedstrijd werd in de derde set gemaakt. Het servicekanon van Condor lanceerde de bal strak en hard, maar Hermans gaf een geweldig antwoord. Door diens perfecte pass maakte Van den Boer een fraaie set-up voor Smit. Die wist daar wel raad mee en maakte zó'n harde smash dat een speler van Condor achterover viel. Het voorkwam dat de goede serveerder van Condor een reeks kon maken: 18-25.

De laatste set ging een stuk sneller dan de andere. Blox begon met dezelfde basisspelers, maar Hermans werd zó gepositioneerd dat hij, net als in de vorige set, in de passing zou staan op het moment dat het servicekanon van Condor ging serveren. De volleyballers uit Kaatsheuvel waren mentaal gebroken en konden het niet opbrengen om het de tegenstander nog heel moeilijk te maken. Blox kon de punten binnen harken en won met ruim verschil: 13-25.

JEUGDKAMPIOEN

Het jeugdteam VC Blox N5.1 is zondag kampioen geworden. Onder leiding van coach Joep van den Broek wonnen Bente Bos, Britt van Schijndel, Marieke van der Heijden, Inge van Oers, Thomas Sturkenboom, India van de Geer alle wedstrijden gewonnen. In vijf toernooien heeft het team vijftien wedstrijden gespeeld en toonde zich met 49 punten veruit de beste.

FOTO LINKS: De volleyballers van Blox wonnen zaterdag drie van de vier sets tegen Condor in Kaatsheuvel. (Foto: VC Blox).