Afbeelding
Foto: Hans Verberk

CERTIFICAAT VOOR ZEVEN LEDEN ATLETIEKCLUB

Marvel blij met assistent-looptrainers

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel kan sinds zaterdag een beroep doen op een groep assistent-looptrainers. De groep werd na een cursus van ongeveer drie maanden verblijd met een certificaat dat aangeeft dat ze gekwalificeerd zijn om looptrainingen te verzorgen.

Binnen Marvel bestond behoefte aan assistent-looptrainers die indien nodig de vaste trainers en trainsters konden vervangen. Om assistent te kunnen worden, dienden de kandidaten een officiƫle cursus van de Atletiekunie te volgen en een certificaat te behalen om voor de groep te mogen staan.

DRIE DAGDELEN

De cursus werd intern bij Marvel gehouden en verzorgd door trainer Angela Mensink, die les gaf aan zeven belangstellenden. De cursus bestond uit drie dagdelen met theorie en praktijk. Tussen de cursusochtenden door kregen de trainers in opleiding ook diverse opdrachten mee. Ze moesten tweemaal bij een andere training observeren en daar een verslag van maken. Ook moesten twee trainingen verzorgd worden, compleet met warming-up en cooling-down. De prestaties werden deskundig beoordeeld.

De cursus werd zaterdag afgesloten met de uitreiking van de certificaten en een fotosessie door fotograaf Hans Verberk van Boxtel Digitaal en Brabants Centrum.

FOTO BOVEN: De zeven assistent-looptrainers poseren na het behalen van hun certificaat. (Foto: Hans Verberk).