Afbeelding
Foto: Esther Jansen

TURNCLUB GROSSIERT METEEN IN PRIJZEN

Veelbelovende seizoenstart Tabitta

Op het hoogste niveau N1 (nationaal 1) waren Imke Schellekens en Lizzy Stolwijk niet te verslaan en wonnen beide turnsters de gouden en zilveren medaille. Imke scoorde de hoogste punten op de onderdelen sprong en brug, waar Lizzy juist op de balk en de vloer opvallend hoge scores liet noteren.

Op N2-niveau kwamen Maissam Bezbiz en Nina van Meersbergen in actie. Maissam excelleerde op de balk, waar ze de hoogste score behaalde. Mede dankzij deze prima oefening won ze het zilver. Nina liet met name op de balk zien netjes te kunnen turnen. Op de sprong had ze een misser waardoor ze een score mistte en genoegen moest nemen met de achttiende plek op de rangschikking.

Op het onderdeel Pupil 1 N1 was er een Tabitta-podium. Liz van Eijndhoven was een maatje te groot voor de tegenstanders en won de wedstrijd ruimschoots. Mara van der Heijden liet met name op de brug een strakke oefening zien en won zilver. Pien van Daal turnt sinds kort een niveau hoger bij Tabitta, maar komt oorspronkelijk van de organiserende vereniging Tonido uit Valkenswaard. Ze turnde haar debuut in de N1 daarom voor een groot eigen publiek en won de bronzen medaille. Wiese van den Eertwegh turnde ondanks een handblessure mee en kwam uit op een knappe zesde plaats.

Roelie de Bie was succesvol op het niveau Pupil 1 N3. Ze liet aan de rekstok strakke zwaaien zien. In een groot deelnemersveld van liefst dertig leeftijdsgenoten werd ze knap zesde. Esmee Komen boekte een top drie-klassering op het niveau Pupil 2 N2. Allround eindigde ze op de negende plaats. In de klasse Jeugd N4 eindigde Lisa van der Schoot op de negentiende stek; ze behaalde net als Esmee ook op de sprong een hoge score.

OPPERMACHTIG

In de tweede jeugddivisie was Tabitta oppermachtig en won Romy Schepens het goud en Guylene Brunneman het zilver. Romy behaalde zowel op de balk als de vloer de hoogste wedstrijdscore waar Guylene dit op sprong deed, maar pakte ook op de brug en de balk de tweede score.

In de derde divisie junioren was een podiumplek gereserveerd voor Tabitta. Lieke van Berkel won mede dankzij haar hoge brugscore het brons. Ook Jaimy de Wit scoorde hoog op het onderdeel brug, allround werd ze achtste. Sylvana Obispo turnde een aangepaste wedstrijd zonder springen en liet een dijk van een balkoefening zien.

Bij de senioren trad Tabitta aan met drie revaliderende senioren. Eva Roos turnde een sterke wedstrijd in de tweede divisie. Met haar mooie gymnastische sprongen scoorde ze ruimschoots het hoogste punt op het onderdeel vloer. Een sterke brugoefening leverde Eva een vijfde plek op in het algemeen klassement.

In de derde divisie werd Joti Timmer 24e; ze liet voor het eerst een hoge salto achteruit op de tien centimeter smalle balk zien. Jade Roovers kon vanwege een enkelblessure alleen deelnemen op de brug. Een generale repetitie voor als ze weer fit is...

FOTO BOVEN: De trots van Tabitta poseert. Op de voorste rij van links naar rechts Guylene Brunneman (zilver), Imke Schellekens (goud), Lizzy Stolwijk (zilver) en Nina van Meersbergen. Op de achterste rij staan links Romy Schepens (goud) en Maissam Bezbiz (zilver). (Foto; Esther Jansen).


Handballers HCB '92 laten

punten liggen in Eindhoven

De handbalvrouwen van HCB '92 traden zondag vol goede moed aan tegen PSV tijdens een uitwedstrijd in Eindhoven. Ondanks het sterke spel van het Boxtelse team werd de eindstand beslecht in het voordeel van de Eindhovenaren: 19-10.

Hèlen Berkelmans en Mandy van Abeelen wisten elkaar vanaf de start meerdere malen te vinden, waardoor de druk in het eerste deel van de eerste helft voornamelijk van de linkerkant kwam. Door meerdere snelle aanvallen van PSV - daar staat de club niet voor niets om bekend - stond de ruststand op 13-6. Berkelmans nam daarbij twee doelpunten voor haar rekening en Van Abeelen kon er vier op haar conto bijschrijven.

De vijf-een-verdediging die HCB '92 toepast, begint steeds beter te werken. Met deze tactiek kunnen de handbalsters de verdediging goed belopen en kunnen ze ook agressiever uit de hoek komen.

In de tweede helft kreeg het Boxtelse team meerdere penalty's, maar wist deze niet te benutten. De meesten werden te scherp ingezet, waardoor de bal op de lat of paal terecht kwam. Annemarie Sens en Nonja van de Langenberg zetten een wisseltje op, waaruit Van de Langenberg wist te scoren. PSV had in tweede deel van de wedstrijd meer moeite om door de verdediging van HCB '92 te komen en ook zij verzilverden minder kansen. Van Abeelen wist nog tweemaal vanuit een afstandsschot te scoren en ook Van de Langenberg passeerde nog een maal de Eindhovense keepster, vanuit een mooie wissel met Berkelmans. Ondanks haar sterke spel lukte het de Boxtelse ploeg niet om de stand in haar voordeel om te zetten. Eindstand: 19-10.

Uitslag 10 en 11 december

Helios'72 D3 - HCB '92 D1        10-14

GHV E1 - HCB '92 E1        21-01

Habo '95 DC3 - HCB '92 DC1        11-07

MHV '81 DS3 - HCB '92 DS2        14-06

PSV DS4 - HCB '92 DS1        19-10

Programma zaterdag 17 december

HCB '92 E1 - Taxandria E2        De Braken 09.05

HCB '92 D1 - Apollo D1        De Braken 10.05

HCB '92 DC1 - Swift DC1        De Braken 10.55

Programma zondag 18 december

HCB '92 DA1 - HCG DA1        De Braken 09.10

HCB '92 DS1- Bergeijk DS2        De Braken 10.35

HCB '92 DS2 - Habo '95        De Braken 12.00

Programma woensdag 21 december

Tijgers - HCB '92 recr.        Pius X 19.30