TWEEDE HELFT BILJARTCOMPETITIE BOXTEL

Uit de Kom verliest aansluiting met koploper

De tweede helft van de Boxtelse biljartcompetitie is begonnen met drie speelavonden, telkens tussen de caféclubs onderling. Op deze manier wordt roostertechnisch ongewenste beïnvloeding van de ranglijst voorkomen voordat het echt spannend wordt. Koploper Het Groene Laken behoudt de koppositie in de competitie die wordt geleid door de Boxtelse Biljart Bond (BBB).

Maandag speelden De Amateurs tegen elkaar in 't Geveltje. Theo Ossenblok speelde zijn eerste wedstrijd in deze competitie en hij trof het niet, want Joop de Langen maakte zijn partij in zestien beurten uit. Ossenblok vond in zijn fraaie gemiddelde van 1.43 slechts een schrale troost. Zijn team boekte wel een overwinning.

De twee teams van Het Groene Laken troffen elkaar op donderdag in De Adelaar. De ploeg van Het Groene Laken 2 was niet excellent, zoals men van deze spelers gewend is, maar haalde voldoende punten binnen om bovenaan te blijven. Voor Het Groene Laken 1 won Mozes Schäfer eindelijk weer eens een match, zij het met een score van slechts tien punten.

In De Comsche Hoeve bestreden donderdag twee broederploegen elkaar. Michel de Gelder speelde een glanspartij tegen Adrie van de Laak en liet een gemiddelde van ruim twee noteren. Van de bezoekers hadden drie spelers drie wedstrijden nodig om in totaal achttien wedstrijdpunten te scoren. De Comsche Hoeve 2 was ook zwak, maar wel de sterkste.

De grote tragiek vond plaats op dinsdag in De Postiljon. In deze fraaie vriesnacht zakte Uit de Kom tegen 't Krijtje massaal door het ijs en verloor zijn aansluiting op de koploper. Vooral Jos Hendriks bereikte in zijn match tegen Nol Lips een bedroevend niveau van een kil 0.42 gemiddelde. Het enige hartverwarmende was dat Arno Raaijmaakers zijn vormcrisis overwonnen schijnt te hebben en eindelijk weer eens een partij royaal won, dit keer tegen Jan Klokgieters. Toch raakte Uit de Kom zeven punten verder achterop.

Uitslagen achtste ronde

De Amateur 2 - De Amateur 1 33-40

't Krijtje - Uit de Kom 39-33

Groene Laken 2 - Groene Laken 140-37

Comsche Hoeve 2 - Comsche Hoeve 136-30

Stand na acht ronden: 1. Het Groene Laken 2 328; 2. De Amateur 1 310; 3. Uit de Kom 308 punten.


Van Laarhoven

wint 1e hokshow

De Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost hield zaterdag haar jaarlijkse hokshow in het clublokaal aan de Molenwijkseweg. Liefst 23 leden hadden hun mooiste oude en jonge duivin bijeen gebracht om deze door keurmeester Henk van de Velden uit Oisterwijk op hun schoonheid te laten beoordelen.

Bij de oude duivinnen ging de zege naar de combinatie Noni, bij de jonge duivinnen ging Theo van de Langenberg met de hoogste eer strijken. In het algemeen klassement trok Frans van Laarhoven aan het langste eind. Zaterdag 17 december wordt de tweede hokshow gehouden. Dan zijn de doffers aan de beurt. De show is voor het publiek toegankelijk vanaf 20.00 uur. De gedetailleerde uitslag zie er als volgt uit.

UITSLAG

Oude duivinnen: 1. Combinatie Noni; 2. Frans v./ Laarhoven; 3. Cees Willems; 4. Ad Blummel; 5. Willy Bekers. Jonge duivinnen: 1, Theo v.d. Langenberg; 2. Henk Ossenblok; 3. Martien v.d. Schoot; 4. Frans v,. Laarhovev; 5. Marco & Nicole Verbeek. Totaaluitslag: 1. Frans v. Laarhoven; 2. Theo v.d. Langenberg; 3. Ad Blummel; 4. Henk Ossenblok; 5. Cees Willems.