Afbeelding
Foto: Daisy Renders

LEERLINGEN PRINSES AMALIASCHOOL SCHITTEREN IN EIGENTIJDS KERSTSPEL

Genieten van sfeervolle kerstmarkt in Selissenwal

LINDA VAN DE WIEL

Ondanks het miezerige weer, is het vanaf het begin druk op de jaarlijkse kerstmarkt van de wijk Selissenwal. De organisatie, bestaande uit de winkeliersvereniging, het wijkplatform én de Prinses Amaliaschool, heeft dan ook alles uit de kast getrokken om een goed en sfeervol evenement neer te zetten.

Dit jaar zijn voor het eerst ook de school, waar de hilarische voorstelling 'Circus Magica' wordt vertolkt, de geitenwei en gemeenschapshuis De Walnoot betrokken. Bart van Roosmalen, voorzitter van de winkeliersvereniging, is verantwoordelijk voor de markt. Hij is enthousiast over het evenement: ,, Er gebeuren veel positieve dingen in de wijk. De sfeer is goed en de kerstmarkt is ook dit jaar weer een feestje. Het is dit jaar ook weer drukker dan vorig jaar."

Jan Pennings, voorzitter van het wijkplatform, beaamt dit: ,, Dankzij de vele vrijwilligers is de kerstmarkt een groot succes en is het een publiekstrekker." Hij noemt ook de slogan van de wijk: 'Samen één in meewerkend Selissen'. Pennings refereert hiermee aan de slogan van burgemeester Mark Buijs die spreekt over 'Samen één in meewerkend Boxtel'.

De burgemeester is een van de enthousiaste bezoekers van de markt waarvoor hij de organisatie bedankt tijdens een officieel moment bij de Kerstwensboom. Buijs is blij met de grote opkomst van de wijkbewoners en begroet een groep statushouders uit Syrië die een gastvrije plek in de wijk hebben gevonden en wier kinderen op de Prinses Amaliaschool zitten. Ze doen enthousiast mee aan de viering.

In de prachtig verlichte Kerstwensboom hangen alle leerlingen van de Prinses Amaliaschool hun kerstwensen. Wat meerdere malen als wens te lezen is, is dat er een groot feest op school georganiseerd moet worden en dat alle kinderen mogen blijven slapen. Thom (9) heeft een wens met een mooie kerstboodschap: ,, Ik wens dat de overlevenden van de vliegtuigcrash in Brazilië weer beter worden", vertelt de leerling van de Prinses Amaliaschool.

Na het officiële moment met burgemeester Buijs, is het tijd voor een kerstspel waaraan de leerlingen van de Prinses Amaliaschool de laatste weken hard gewerkt hebben. En ondanks het feit dat het steeds harder begint te regenen, is het een groot succes. Vol overgave spelen en zingen de enthousiaste leerlingen, terwijl directeur Stephan van de Vries en juf Amy Castelijns het geheel omlijsten met het traditionele kerstverhaal.

Na dit intermezzo, dat eindigt bij de geitenwei, klinkt dan ook een daverend applaus. De bezoekers krijgen vervolgens bij het dierenparkje de gelegenheid de nieuwe kerststal te bewonderen die daarmee, van de bezoekers van het kerstspel, de aandacht krijgt die het verdient. Helaas ligt de geitenwei ietwat uit de route, waardoor veel bezoekers de kerststal gemist hebben.

Op de kerstmarkt is voor elk wat wils. Voor de kleintjes zijn er een draaimolen, elektrische fietsjes en een prachtig verlichte koets waarin ze zich kunnen laten vervoeren. In de garage van De Walnoot zijn de jeugd te vinden, die onder begeleiding de jongerenwerkers van ContourdeTwern een potje kunnen lasergamen.

Voor volwassenen is vanuit verschillende hoeken livemuziek te horen van onder andere fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel en de Boxtel City Band. Op de markt zijn verder veel kerstattenties en cadeautjes te koop. En om de kerstsfeer compleet te maken, lopen er figuren uit de boeken van Charles Dickens rond.

In De Walnoot vindt later een avondvullend programma plaats, met daarin een modeshow, een liedertafel en optredens van onder meer het Wereldkoor en de Nederlands-Marokkaanse band Kasba.

Geconcludeerd kan worden dat de jaarlijkse kerstmarkt van Selissenwal dankzij de inzet van veel vrijwilligers wederom een succes is en dat er wat het publiek betreft, nog vele edities mogen volgen.

FOTO LINKS: Onder leiding van Scouting Boxtel konden marshmallows geroosterd worden boven een kampvuurtje.

FOTO RECHTS: De muzikale blikvangers van de kerstmarkt waren het Wereldkoor en Kasba, die een optreden verzorgden in De Walnoot.

INZETJE: Impressie van het kerstspel dat werd opgevoerd door de leerlingen van de Prinses Amaliaschool. (Foto's: Daisy Renders).

Afbeelding
Afbeelding