LENNISHEUVELNAREN LEGGEN HET AF TEGEN TONGELRE

Hard werkend LSV tóch onderuit

LSV reisde zondag af naar Eindhoven voor het duel tegen Tongelre. Het duel mondde uit in een nederlaag voor de Lennisheuvelnaren. Zij wisten het doel niet te vinden. Uiteindelijk trok Tongelre aan het langste eind. De thuisclub won de wedstrijd met 2-0.

De eerste helft bood nauwelijks kansen voor LSV. Tongelre had meer geluk en beduidend meer kansen, maar alleen Bilal M'Rabet wist een van de mogelijkheden te benutten. Hij scoorde het eerste doelpunt voor de thuisclub. Het werd 1-0 voor de rust.

In de tweede helft wist LSV de wedstrijd enigszins naar zich toe te trekken. Joris van de Pas schoot twee keer op het doel, maar raakte beide keren slechts de lat. Dat leverde de vijfdeklasser bijna de gelijkmaker op. Tien minuten voor tijd wist de tegenstander echter de wedstrijd op slot te gooien. Anass Fallah scoorde dankzij een voorzet van Elo Turksma: 2-0.

Irene kan niet stunten in Gemonde

Vijfdeklasser Irene nam het zondag in de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen huis op tegen koploper en gedoodverfd kampioen Brandevoort. In een gezellige après-ski sfeer van sportpark De Laat wilde Irene de goede lijn van de laatste weken doortrekken. Dat lukte, alleen leverde dit geen punten op. De gasten uit Helmond bleken in een attractief duel een maatje te groot.

In het begin leken beide ploegen gelijkwaardig en ontstonden er over en weer kansen. Het was Brandevoort echter dat scoorde. Stefan Raaijmakers had na een snelle uitbraak de gelijkmaker op zijn slof, maar de bal ging rakelings voorlangs. Ook een mooi schot van Irene-architect Tjeerd Pijnenburg raakte de keeper in plaats van het net. Vlak voor rust waren het de gasten die via de lat de ruststand op 0-2 brachten.

UITBRAAK

De tweede helft begon met uitstekend spel van Irene. Jorick de Vos brak uit, maar de prima spelende doelman van Brandevoort

Rijschool Gestel - Groen als Gras        21.15

stopte de bal. Ook Owen van Lith was dicht bij een treffer. Even later miste invaller Ferdy van Zon in scoringspositie.

Zoals vaker dit seizoen viel de bal aan de andere kant van het veld wél goed. Met 0-3 verscheen een uitslag op het scorebord die geen recht deed aan het spelbeeld. Irene kan de winterstop goed gebruiken om een aantal blessures van dragende spelers te laten genezen. De formatie hoopt na de onderbreking het goede spel weer op te pakken en dan ook punten te pakken.

JO19: Irene – Oss '20        14.45

FOTO ONDER: In de wedstrijd tussen Irene en SV Brandevoort ging Irene-speler Tjeerd Pijnenburg het duel aan. (Foto: Hans Verberk).