De kampioenen van DVG JO9-1 poseren na het behalen van het kampioenschap in Aarle-Rixtel. (Foto: DVG). Foto: Dennis van Gemert

DVG-elftal in kansrijk duel
te sterk voor ploeg Mariahout

De uitwedstrijd tegen Mariahout bracht de voetballers van DVG de derde overwinning op rij en daarmee bezet de Liempdse ploeg momenteel een plaats in de (onderste) middenmoot. Met de inhaalwedstrijd op zondag 18 december tegen VOW uit Veghel kan een stap naar de bovenste regionen gezet worden.

Het was zondag een kansrijke wedstrijd, zo bleek al in de beginfase. Nog niet alle toeschouwers hadden een plekje langs de lijn of op de tribune gevonden of het was al 0-1. Een vrije trap van de rechtsback van Mariahout werd door het midden genomen maar Bas van Houtum kwam ertussen en stelde Bart de Windt in staat om de score te openen.

Kort daarna probeerde Martijn Caarls zijn balverlies te corrigeren maar zijn tackle kwam te laat en hij veroorzaakte een strafschop. Deze ging echter ver over het doel van DVG-keeper Mark Faes. Er was toen pas een luttele drie minuten gespeeld. In de dertiende minuut strafte Van Houtum getreuzel in de defensie van Mariahout doeltreffend af. Er waren twee pogingen voor nodig maar de Liempdse voorsprong werd verdubbeld: 0-2.

In de fase daarna had Mariahout wel veel balbezit maar creëerde de ploeg weinig gevaar voor het Liempdse doel. Halfweg de eerste helft had DVG kans om verder uit te lopen. De Windt legde prima terug maar het schot werd geblokt en leverde een hoekschop op die door de speler over het doel werd gekopt. Net voor rust volgde nog een tweetal kansen. Als eerste miste Mariahout en vervolgens ook DVG toen een vrije trap van Daan Voets door Van Houtum keurig werd klaar gelegd. De Windt maaide echter over de bal.

DRANG NAAR VOREN

Na de thee was het Wilco Voets die met een hard geplaatst schot de 0-3 aantekende. Kort daarna voorkwam Peter Versantvoort met het hoofd een treffer voor Mariahout. In de fase hierna regende het kansen voor DVG maar wist Mariahout te scoren. Een afstandsschot draaide steeds verder weg bij Faes: 1-3. De tegenstander besefte dat er nog een kans gemaakt kon worden op een gelijkspel en drong DVG verder terug maar de verdediging hield stand. Door deze drang naar voren liet Mariahout geregeld verdedigende steken vallen. Vanaf de 61e minuut kwamen diverse DVG'ers oog in oog te staan met de keeper van Mariahout maar een treffer viel er niet meer. Mariahout kreeg nog (grote) kansen maar keeper Faes, gehol-

pen door zijn verdediging, hield zijn doel verder schoon. Door deze overwinning staat DVG op de achtste plaats. Zondag komt VOW op bezoek. Het duel begint om 14.00 uur.

JO9-1 KAMPIOEN

De voetballers van DVG-team JO9-1 in Liempde hebben zaterdag op de laatste speeldag van de competitie het kampioenschap behaald. Een zinderend duel tegen directe concurrent en mede-titelkandidaat ASV '33 in Aarle-Rixtel werd met 3-6 gewonnen.

JO9-1 bestaat uit jongens en een meisje, die met de zege tevens revanche namen voor een eerder dit seizoen geleden nederlaag (1-3) in Liempde. Het team wordt geleid door François van Abeelen en Dennis van Gemert en werd na het behalen van de titel uitbundig gehuldigd in Liempde. Daar hoorde natuurlijk ook een zegetocht op de platte kar bij...