Voetballers Essche Boys met fiks verlies de winterstop in

De laatste wedstrijd voor de winterstop was voor Essche Boys een uitwedstrijd. De ploeg ging op bezoek bij Viola, waar voormalig Essche Boys-trainer Frans Tekath aan het roer staat. Na de onnodige nederlaag van een week eerder tegen Oisterwijk had de Essche ploeg iets recht te zetten. Dat lukte zondag niet. Tegen Viola werd kansloos verloren met 5-1.

Essche Boys startte slap en daar profiteerde Viola direct van. Binnen drie minuten stond 1-0 op het scorebord. Een voorzet werd doorgekopt. De doorgelopen speler van de tegenstander kreeg de bal met enige fortuin tegen zijn lichaam waardoor keeper Frits Hermes op het verkeerde been stond en de bal de goal in rolde. Enkele minuten later profiteerde Viola van een communicatiefout waardoor de bal in een leeg doel kon worden binnengeschoten: 2-0. Na een kwartier kwam de tegenstander zelfs op een comfortabele 3-0. Een indraaiende hoekschop kwam tegen een speler van Viola aan en viel in het doel.

INDIVIDUELE ACTIE

Essche Boys probeerde terug te komen, maar schoten van Marco den Ouden, Quint den Ouden en Dennis Vorstenbosch misten scherpte. Robin van Beek was wél succesvol en bracht Essche Boys na een half uur terug in de wedstrijd door na een goede individuele actie de 3-1 te maken. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee kwamen de bezoekers wat beter in hun spel en werden minder fouten gemaakt dan voor rust. De ingevallen Yannic van Gerven was tweemaal dicht bij een doelpunt, maar het geluk ontbrak. Eenmaal schampte de bal de lat nadat de speler de bal uit de lucht nam. Zijn omhaal werd ternauwernood door de keeper van de lijn gered.

In de 62e minuut gooide Viola het duel op slot. Een aanvaller omspeelde keeper Hermes, maar leek de kans om zeep te helpen door de bal te ver voor zich uit te spelen. Uiteindelijk kon hij de bal toch binnen houden en aanleggen om te scoren. Zes minuten voor tijd werd het ook nog 5-1, nadat uit een corner de bal snoeihard werd binnen gekopt. Na negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Door deze nederlaag gaat Essche Boys als nummer elf de winterstop in. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 29 januari thuis tegen RKDSV.