NIEUWE VERLICHTING IN MUSEUM

MuBo biedt podium aan 24 amateurkunstenaars

Museum Boxtel (MuBo) in Sint-Ursula is van 17 december tot en met 12 februari het podium voor amateurkunstenaars om eigen kunstwerken te exposeren. Aan een eerdere oproep om zich aan te melden hebben 24 amateurkunstenaars uit Boxtel gehoor gegeven. Het heeft geleid tot een bijzondere expositie met een grote variatie aan kunstuitingen van schilderkunst en beeldhouwkunst tot kunstfotografie en dichtkunst.

MuBo meldt dat de kunstwerken voor het eerst op een nieuwe wijze verlicht worden. De voorbije weken is professionele belichtingsapparatuur aangebracht, die het museum meer gelegenheid biedt om geëtaleerde werken op fraaie wijze letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Uit de enthousiaste aanmeldingen van amateurkunstenaars kon de afgelopen weken een expositie worden samengesteld met een grote mix aan kunstvormen. De bezoeker kan genieten van schilderkunst, pentekeningen, beeldhouwkunst, keramiek, dichtkunst, mozaïek, brons en naaldkunst. ,,Het zijn stuk voor stuk werken waarin de kunstenaar zijn hart en ziel heeft gelegd", zegt MuBo-secretaris Willem van Vossen.

Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken met de kunstenaars. Gedurende de reguliere openingstijden zijn er altijd wel een of meerdere aanwezig om mee in gesprek te raken.

Met ingang van 8 januari tot en met de laatste dag op 12 februari wordt op alle zondagen van 13.30-15.00 een demonstratie of presentatie gegeven door een exposerende amateurkunstenaar. Dat gebeurt dan in de ontvangstruimte van MuBo.

De 'kunstenaar van dienst' laat dan zien hoe hij te werk gaat en vertelt op welke wijze een kunstwerk tot stand komt. Onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn het gieten van bronzen beeldjes, het maken van werken in gemengde technieken en collages, een workshop mozaïek voor volwassenen en kinderen, beeldhouwen, keramiek en natuurlijk schilderkunst. Het programma staat op www.muboboxtel.nl.

De entreeprijs voor volwassenen is 3,50 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder twee euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang mits ze onder begeleiding van een volwassene naar het museum komen. MuBo is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari. Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, is publiek wél welkom.


Band Daendel

treedt op in

Vandaag Kookt

In muzikaal café en restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein treedt morgen, vrijdag 16 december de band Daendel op. De toegang is gratis.

Daendel bestaat uit vier in Boxtel opgegroeide jongens: Ingmar Schuurmans, Johan Boleij, Hayk Vervoort en Max Bergman. Ze hebben elkaar in Utrecht op muzikaal gebied gevonden. Tijdens bijeenkomsten in een studentenhuis aan de Daendelsstraat zijn ze samen muziek gaan schrijven en instuderen. De muziek die ze maken valt het best te definiëren als desert-surf indie-rock. Met uitgerekte gitaarklanken en stuwende drums is hun geluid te vergelijken met een soundtrack van een Quentin Tarantino-film.

Vandaag Kookt is vrijdag 16 december vanaf 20.30 uur geopend, het optreden van Daendel begint om 21.30 uur.