Het jaarlijks open Boxtelse bridgekampioenschap trok zaterdag honderd deelnemers naar multifunctionele accommodatie De Serenade in Liempde. Ton Walbeek en Hans Wolsky werden kampioen. (Foto: Daisy Renders).
Het jaarlijks open Boxtelse bridgekampioenschap trok zaterdag honderd deelnemers naar multifunctionele accommodatie De Serenade in Liempde. Ton Walbeek en Hans Wolsky werden kampioen. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

PAAR WALBEEK/WOLSKY WINT BOXTELS KAMPIOENSCHAP

Bridgers kruisen degens in Serenade

Met exact honderd deelnemers was het jaarlijks open Boxtels bridgekampioenschap zaterdag goed bezet. In de sfeervol aangeklede zaal van multifunctionele accommodatie De Serenade in Liempde gingen Ton Walbeek en Hans Wolsky uit Boxtel aan de haal met de titel. Ze wonnen een beker én een kampioensschild.

De belangstelling voor de plaatselijke titelstrijd was ook dit jaar groot, vertelt voorzitter en mede-organisator Frank van der Schans van Bridgeclub Liempde. ,,Aan het kampioenschap wordt deelgenomen door bridgers die in de gemeente Boxtel wonen of van buiten komen maar wel bij een lokale club in Boxtel of Liempde bridgen." Vaak is meedoen een feest van herkenning. ,,Fanatieke bridgers doen elk jaar mee aan meerdere wedstrijden, bijvoorbeeld de Klumpkesdrive die we in Liempde organiseren."

Van der Schans kijkt tevreden terug op de titelstrijd, waar naast serieus bridgen ook tijd was voor ontmoeting en ontspanning. ,,De deelnemers kwamen in actie in vier lijnen en uiteindelijk kwam na een middag bridgen één winnend bridgepaar uit de bus", stelt de organisator. De winnaars Walbeek en Wolksy uit Boxtel zijn beide actieve bridgers, waarbij eerstgenoemde een bekende is in de bridgesport. ,,Ton is ook bridgedocent en heeft dus aan veel bridgers die meedoen aan het kampioenschap ooit lesgegeven."

KERSTSFEREN

De grote zaal van De Serenade was speciaal voor het Boxtels bridgekampioenschap in kerstsferen aangekleed. ,,De titelstrijd houden we tussen Sinterklaas en Kerstmis, een prima moment om elkaar in een sportieve ambiance te ontmoeten", meent Van der Schans. Hij heeft de datum voor het kampioenschap in 2017 al vastgelegd: 9 december 2017.

Uitslag

Hans Wolsky/Ton Walbeek        69.42

Willy v.d. Heijden & Ad v. Os        63.76

Thea v. Roosmalen/Sjef v.d. Zandt        63.10

Frank Schalkwijk/Henk Schalkwijk        62.35

Masha Kleiss/Edgar Wijnen        61.53