Afbeelding
Foto: Daisy Renders

LIVE MUZIEK ZORGT VOOR SFEER

Kerstboomverkoop in Esch met vele extra's voor publiek

CARRY DIRKX

Traditiegetrouw verkoopt muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Esch kerstbomen op de twee zaterdagen voor Kerstmis. Dit jaar werd de verkoop omgedoopt tot 'Winterse Dagen' en was er nét iets meer activiteit op het Marktplein in Esch, met live muziek van blaaskapel De Knoestjes en extra kraampjes.

Met de jaarlijkse kerstbomenverkoop spekt Sint-Willibrordus haar kas. Voor veel dorpelingen is dat een goede reden om op het Marktplein de kerstboom te kopen, waaronder Patty Kalmeijer. ,,Het is voor het goede doel en ze verkopen goede bomen, die ook nog eens thuis afgeleverd worden", zegt ze. ,,En het is hier altijd gezellig!". Dit jaar was het extra sfeervol. Als vanouds brandde er een kacheltje, werd er warme chocolademelk en glühwein geschonken.

Nieuw was de livemuziek van De Knoestjes. ,,Heel leuk", zei Henriëtte van Brunschot van de fanfare. ,,We staan hier al jaren alleen, maar waren heel enthousiast toen de blaaskapel vroeg om mee te doen. Dat geeft meer sfeer." De Knoestjes verkochten ambachtelijk worstenbrood en kerstversiering. Andere jaren verkochten de leden van de blaaskapel oliebollen in december. ,,Worstenbrood is weer eens wat anders", zei Marina van Grinsven van De Knoestjes. ,,En het is leuk om hier te spelen; zo halen we het kerstrepertoire weer eens uit de kast."

Ook aanwezig waren Karel Doggen en Harrie van de Loo van hobbyclub Samen Bezig. Ze verkochten zelfgemaakte houten kerstproducten zoals kerstboompjes en een wijnhouder. ,,Het loopt nog niet storm", zei Van de Loo, ,,maar we staan hier vooral om onszelf te presenteren. Wie weet komen er volgend jaar nóg meer kraampjes en groeit dit uit tot een echt kerstmarktje. Dat zou leuk zijn."

Zaterdag 17 december is er opnieuw een 'Winterse Dag' van 10.00 tot 14.00 uur op het Marktplein in Esch, met dezelfde deelnemers. Worstenbroodjes kunnen besteld worden via www.knoestjes.nl.

FOTO BOVEN: Karel Doggen en Harrie van de Loo verkochten zaterdag zelfgemaakte houten kerstproducten tijdens de Winterse Dagen in Esch. Het evenement vindt zaterdag 17 december opnieuw plaats. (Foto: Daisy Renders).

Gemonde

Kerstconcert

In zaal De Schuif aan de Dorpsstraat zijn morgen, vrijdag 16 december vanaf 20.00 uur tijdens een gratis kerstconcert meerdere optredens te zien. Er is onder meer muziek van de Gimmese Kapel, de zang wordt verzorgd door smartlappenkoor Gimmese Smart onder leiding van Jac de Punder. Verder is er een gastoptreden van muziekkapel Gestel United uit Sint-Michielsgestel.