Archiefopname van het zaalvoetbaltoernooi dat vorig jaar in de kerstvakantie werd gehouden. Op de foto is een duel te zien tussen spelers van Essche Boys (links) en DVG. (Foto: Peter de Koning).
Archiefopname van het zaalvoetbaltoernooi dat vorig jaar in de kerstvakantie werd gehouden. Op de foto is een duel te zien tussen spelers van Essche Boys (links) en DVG. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WHV KANSLOOS IN LOOSBROEK

Boxtel grijpt koppositie na glansrijke zege

Vierdeklasser Boxtel gaat als koploper de winterstop in. De Munselploeg maakte zondagmiddag in Loosbroek gehakt van WHV dat met 0-6 werd geklopt. Boxtel stond in de rust al op een 0-4 voorsprong, een ongekende luxe voor de formatie die doorgaans niet zo makkelijk tot scoren komt. Topscorer Hayke van Heesch trof tweemaal doel.

Boxtel ging naar Loosbroek in de wetenschap dat WHV, als laatste in de rangschikking, vorige week met 6-1 had uitgehaald. De gasten startten daarom fel en creëerden in de vijfde minuut al de eerste kans. Na een goede combinatie tussen Rick van Hamond, Djuric Doran en Van Heesch, kreeg Jesse van Homelen de bal maar hij schoot over het doel. Boxtel hield het initiatief in de beginfase en zette de thuisploeg onder druk. Het was Van Heesch die als eerste het net vond en de bal beheerst in het doel schoof.

Doran speelde zich vervolgens goed vrij maar zijn schot met links miste de precisie. Dat kon niet worden gezegd van de inzet van Van Homelen, die vanaf 35 meter raak schoot: 0-2. Boxtel bleef de aanval zoeken en na meerdere kansen werd Van Hamond aangespeeld op links. Hij gaf de bal voor en Van Heesch kopte keurig binnen: 0-3. Een soortgelijke aanval was er in de 41e minuut. Ditmaal kopte Mensah op aangeven van Van Homelen in het doel: 0-4.

EERSTE PERIODE

WHV probeerde in de tweede helft de schade te beperken en speelde compact. Van Homelen nam de keeper weer onder vuur, maar die verwerkte zijn inzet tot corner. Robin Groenendaal kreeg vanuit die hoekschop een schotkans, maar stuitte ook op de goalie. Ramon de Laat speelde zich niet veel later goed vrij aan de rechterkant en gaf een voorzet op Tim Didderiëns, die miste. WHV was eenmaal gevaarlijk, maar kwam niet voorbij keeper Verhagen.

Boxtel pakte de draad daarna weer op. Uit een van de corners kon Van Homelen de bal panklaar leggen voor Mitchell Vogels, die verlengde op De Laat: 0-5. De Munselploeg bleef aandringen. Mark van de Westelaken loste een schot op de goal, de rebound was voor Van Heesch die voorzette en Vogels in staat stelde om de eindstand op 0-6 te bepalen.

Boxtel gaat als koploper de winterstop in. De beslissing in de eerste periode is nog niet gevallen omdat concurrent BMC nog een gestaakt duel moet uitspelen. De volgende competitiewedstrijd is pas op 29 januari.

SENIOREN

Uitslagen zondag 11 december

WHV 1 - Boxtel 1        0-6

Boxtel 3 - Essche Boys        2-2

RWB 4 - Boxtel 6        5-3

Boxtel 7 - CHC 4        1-5

VOAB 11 - Boxtel 8        1-8

Boxtel VE1 - RKKSV        1-8

Programma zondag 18 december

Brabantia 2 - Boxtel 2        vertr 10.15

St.M.Gestel 5 - Boxtel 3        vertr 11.00

Vlijmense Boys 4 - Boxtel 4        vertr 10.00

Boxtel 6 - Jong Brabant 5        11.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 10 december

Mini 1: SCI - Boxtel        2-26

Mini 2: Boxtel - Essche Boys        4-1

Mini 3: Zwaluw VFC - Boxtel        18-1

JO8-1: BMC - Boxtel        3-4

JO9-1: Jong Brabant - Boxtel        1-2

JO9-3: Wilhelmina - Boxtel        9-0

JO11-1: Willem II - Boxtel        2-5

JO11-4: Best Vooruit - Boxtel        7-2

JO13-1: Boxtel - RPC        2-4

JO13-3: Boxtel - Taxandria        1-8

JO13-4: Boxtel - DVG        4-6

MO13-1: SCO - Boxtel        0-3

JO15-1: Boxtel - FC Engelen        2-4

JO15-2: Oirschot V. - Boxtel        6-2

MO15-1: Oirschot V. - Boxtel        0-3

MO15-2: Boxtel - MEC '07        6-1

JO17-1: Boxtel - RKDVS        6-1

JO19-1: Wilhelmina - Boxtel        4-2

Programma zaterdag 17 december

JO11-1: Boxtel - Best Vooruit        10.00

KO13-1: Boxtel - DBS        11.45

JO13-3: ODC - Boxtel        vertr 10.30

MO15-1: Bladella - Boxtel        vertr 11.45

MO15-2: Boxtel - BVV        10.00

JO17-1: Wodan - Boxtel        vertr 11.45


LOUTER DERBY'S OP 27, 29, 30 EN 31 DECEMBER

Vier dagen zaalvoetbal in de kerstvakantie

Sportcomplex De Braken staat ook dit jaar in de kerstvakantie in het teken van zaalvoetbal. De plaatselijke voetbalclubs Boxtel, ODC, DVG en LBC (jeugdafdeling LSV) komen samen met spelers van Irene en Essche Boys in actie.

De organisatie van het toernooi is handen van vrijwilligers van alle clubs. Niet minder dan 86 voetbalteams zijn verspreid over vier dagen in de zaal te vinden. Omdat louter duels tegen lokale tegenstanders worden gespeeld, is voortdurende van een sportieve strijd en zetten alle spelers alles op alles om de derbys te winnen.

Dinsdag 27 december komen teams in actie die vallen in de categorie JO12 en JO13. Donderdag 29 december spelen de teams JO11 en MO11, vrijdag 30 december JO8 en JO9. Op Oudejaarsdag, zaterdag 31 december is het de beurt aan de mini's en MO13.

Deelnemers aan het zaalvoetbaltoernooi in De Braken worden via hun eigen vereniging en trainers geïnformeerd over speelschema's en aanvangstijden.

FOTO ONDER: Archiefopname van het zaalvoetbaltoernooi dat vorig jaar in de kerstvakantie werd gehouden. Op de foto is een duel te zien tussen spelers van Essche Boys (links) en DVG. (Foto: Peter de Koning).


Liempdse judoka's pakken prijzen in Beek en Donk

Tien leden van Judo Club Liempde namen zondag deel aan een toernooi van judovereniging Kaihatsu in Oss. Acht van hen behaalden uiteindelijk een podiumplaats. Uitblinker van de dag was Pim de Wit. Deze beginnende judoka pakte de titel.

Aan het eind van dag telden de coaches Bjorn van Rooij en Stefan Koster liefst vier kampioenen: naast Pim waren dat Cas de Wit, Joost van der Linden en Keira Kreijveld. Mees Koster en Xavi van Weert bezetten de tweede plaats, terwijl Gijs de Wit en Collin van Rooij als derde eindigden. Een vierde plaats was er voor Mika van Weert en Bas Daverveld.

BEEK EN DONK

Keira en Xavi wonnen onlangs ook al een mooie beker tijdens een landelijk toernooi in Beek en Donk door respectievelijk de tweede en derde plaats op te eisen.