Afbeelding
Foto: Jacob-Roelandslyceum

Kerstmarkt JRL

voor projecten

in Cochabamba

MARC CLEUTJENS

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) stuurt ook in het voorjaar van 2017 een delegatie naar Bolivia om bij te dragen aan hulpprojecten in de stad Cochabamba. De kerstmarkt, die vrijdag 23 december van 10.00 tot 14.00 uur op school wordt gehouden, staat geheel in het teken van de reis die twaalf scholieren met drie begeleiders gaan maken.

In de geest van missionaris Jacob-Roelands, naar wie de Boxtelse school is genoemd, gaan de scholieren een handje helpen in Cochabamba. Vorig jaar deden ze dat ook en waren ze onder meer te gast bij pater Theo Raaijmakers die is verbonden aan de stichting Straatkinderen van Cochabamba. De leerlingen bezochten enkele weeshuizen, maakten op straat kennis met het soms uitzichtloze bestaan van de dakloze jeugd en gaven sport- en danslessen op scholen.

Onder leiding van de docenten Guido van der Klauw en Debbie Verschuren reizen in het voorjaar twaalf leerlingen van het JRL naar Cochabamba. Het zijn Babet Levert, Fenna Maas, Fenne Steegs, Fleur Peeters, Guusje Bosma, Isis Vroemen, Janske van Kollenburg, Julie Schalk, Lieneke Achten, Maarten van den Elshout, Nine van Hemert en Noƫlle Habraken, die verder ondersteund worden door Bolivia-kenner Marco van Bijleveld.

KRAAMPJES

Bezoekers van de kerstmarkt kunnen terecht bij kraampjes waar tweedehands spullen te koop zijn. Leerlingen bieden verder allerlei zelfgemaakte hapjes aan en verkopen drankjes ten bate van de projecten in Cochabamba. Ook kunnen de scholieren tegen betaling een film kijken, meedoen aan workshops of een optreden verzorgen in de aula.

Vorig jaar leverde de kerstmarkt een bedrag van ongeveer 9.000 euro op. Een deel van het geld is besteed aan projecten voor straatkinderen. Ook wordt momenteel een nieuwe school gebouwd. De verwachting is dat de JRL-delegatie die in april vertrekt, gaat meehelpen bij de inrichting van het gebouw.

Brabants Centrum besteedt in haar kerstbijlage van donderdag 22 december uitgebreid aandacht aan de Cochabamba-reis van het Jacob-Roelandslyceum.

FOTO ONDER: Beeld van de werkzaamheden aan de school in Cochabamba. Het project wordt mede gefinancierd door de opbrengst van de kerstactie die in 2015 op het JRL werd gehouden. (Foto: JRL).