HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708; diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vierde zondag van de advent, met als motto: 'Roep om veiligheid'. Op de vierde zondag van de advent richt de traditie zich op Maria, zij die binnenkort de moeder van Gods Zoon zal worden. Het is ook een intiem gebeuren: een hoogzwangere Maria die wacht op het ogenblik waarop zij het Kind ter wereld zal brengen. Maar het zijn niet zomaar verhalen: steeds dragen deze lezingen een bijbelse boodschap. God-met-ons is op komst: Hij komt ons bevrijden. Maar wel door mensen heen: Maria, Jozef. God komt binnen in onze mensenwereld.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken. Op maandag 26 en dinsdag 27 december is het secretariaat gesloten. Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december is het parochiesecretariaat bereikbaar van 09.00 tot 12.00.

* Uit de agenda. Maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 december: onderbouw diverse basisscholen Boxtel brengt een bezoek aan de kerststal in de Sint-Petrusbasiliek. Dinsdag 20 december 19.30: vergadering Heilig Bloedstichting, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 22 december 15.30-18.00: Kom-en-Zie, Koetshuis Duinendaal.

* Overleden. In de parochie is afscheid genomen van pater assumptionist Joop Nulle (90). Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' Verrijzenis uit de dood.

* Collecte zieken. De leden van de werkgroepen Aandacht voor Zieken zullen op kerstavond, zaterdag 24 december en Eerste Kerstdag, zondag 25 december, in de Sint-Petrusbasiliek na iedere viering bij de uitgang collecteren. Ook staan de grote groene bussen gereed. De donaties worden bestemd voor attenties aan zieken, zowel thuis als in het ziekenhuis. Speciaal op deze dagen wil de parochie met deze aandacht laten weten dat er ook Kerstmis mag zijn in hun bestaan.

* Tarieven per 1 januari. Het parochiebestuur heeft ingestemd met de adviestarieven van het bisdom Den Bosch. Vanaf 1 januari 2017 is een misintentie 12 euro, doop 50 euro. huwelijksviering 360 euro, jubileumviering 270 euro en uitvaart 450 euro (incl. avondwake).

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Brevis van A. Maessen.

* Orgelprogramma. Yon – Prelude (Rorate Coeli); Demessieux – Rorate Caeli; Rheinberger – Abendfriede; Franck – Sortie 'Venez divin Messie'.

* Kerstviering. Zaterdag 24 december is er om 16.00 in de Sint-Petrusbasiliek een kort samenzijn voor peuters en kleuters. In deze viering wordt het kerstverhaal voorgelezen en uitgebeeld met een schaduwspel. Er worden enkele kerstliederen gezongen. Voorganger is diaken P. Flesia. Kinderen die dat willen, mogen verkleed als kerststalfiguur naar de kerk te komen.

* Gezinsviering. De viering van 19.00 op zaterdag 24 december, kerstavond, is een gezinsviering opgeluisterd door Up Side Down. Deze eucharistieviering is speciaal bedoeld voor de kinderen en hun ouders. Voorganger in deze viering is pastoor J. Grubben.

* Nachtmis. Zaterdagavond 24 december om 22.00 is in de Sint-Petrusbasiliek de nachtmis met het Sint-Petruskoor onder leiding van Kees Doevendans en met orgelspel van Tommy van Doorn. Gezongen worden de Missa Brevis in B-Dur K.V.275 (272b) van Mozart, alsmede een aantal kerstliederen, ten dele samen met de kerkgangers. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Orgelprogramma nachtmis. Schoonenbeek – Puer natus est; Guilmant – Noël polonais; Dupré – Offertoire 'Il est né, le divin Enfant'; Conze – Weihnachts-Pastorale; Guilmant – Grand Choeur.

* Hoogmis Eerste Kerstdag. Op deze dag is om 10.30 de hoogmis in de basiliek. Deze viering wordt verzorgd door Con Fervore. Voorganger en predikant is pater H. de Visser en pastor R. Niessen.

* Bezoek kerststal. Op Eerste Kerstdag is de Sint-Petrusbasiliek van 14.00 tot 16.00 geopend voor een bezoek aan de kerststal.

* Tweede Kerstdag. Op Tweede Kerstdag is er in de Sint-Petrusbasiliek een eucharistieviering om 10.30 met het Verrijzeniskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben.

* Bezoek kerststal. Ook op Tweede Kerstdag is de basiliek van 14.00 tot 16.00 geopend voor een bezoek aan de kerststal.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Frans Vermeer en overl. ouders Habraken- vd Sande en fam. (jgt); Nellie Schelle-de Bever (mgd); Riet Kruijsen- v. Dijk (mgd); overl. fam. van der Made.

ZONDAG 09.00 José Voermans- v. Geel (mgd); overl. ouders Van den Anker- v. Rumund en overl. fam. Van der Sloot– v. Rumund (uit dankbaarheid). 10.30 Joop Veraart (jgt); witte zuster Dymphna Kleemans (mgd); Joke Schellekens- v. Boxtel (mgd); Nelly v. Gerven-Ras (mgd); Tonnie v. Son-de Koning (mgd); Toos v. Abeelen (mgd); José v. Susante-Bodewes (mgd); Jan v. Hommel (mgd); overl. ouders Vorstenbosch- v. Pinxteren; Wim Aarns (verj).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 Sjef, Pernella en Valeska Kleijzen (jgt).

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuyten- v. Dam; overl. ouders.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met samenzang van Antoinette van Roosmalen. Intentie voor overleden parochianen Heilig Hartparochie.

ZONDAG 09.30 hoogmis voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met Gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Jan en Jaan v.d. Koevering-Scheutjens (gef.jgt); Mien Quinten (gef.jgt); Wim v. Abeelen (jgt); Toos v. Abeelen-Habraken (jaargetijde); Theo Timmermans (jgt); Francesca Flesia-Galvani (mgd); Sjaan Putmans-Timmermans (mgd); Jo v. Abeelen; Marinus Habraken; Miet Habraken- v. Kroonenburg.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis (bijsascristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Adventsactie. De opbrengst van de adventsactie voor de straatkinderen in Kigali, Rwanda (Afrika) bracht in de kerk afgelopen weekend 137,30 euro op.

* Overleden. Deze week is Wim van der Laar (54) overleden. De uitvaart is zaterdag om 14.00 in de Sint-Jans Onthoofdingkerk, gevolgd door de begrafenis op de Liempdse begraafplaats. Dat hij moge rusten in vrede.

* Bloemen op het kerkhof. De meeste bloemen die met Allerzielen op het kerkhof zijn geplaatst, hebben inmiddels de beste tijd gehad. Verwelkte bloemenstukken die nog zijn achtergebleven worden voor Kerstmis verwijderd, evenals achtergebleven materiaal zoals vazen en lege bloempotten.

* Kerstvieringen in de kerk. Zaterdag 24 december om 19.00 is er een jeugdmis en om 23.00 de nachtmis. Op Eerste Kerstdag om 09.30 is er de hoogmis. Op Tweede Kerstdag is er in de kerk geen mis om 09.30 maar wel een herdertjesviering om 11.00. Intenties opgeven voor de kerstvieringen kan tot uiterlijk zaterdag. Dit omdat de kerkberichten zondag al binnen moeten zijn bij Brabants Centrum.

* Kribkesroute. Ook dit jaar is de kerk opgenomen in de Liempdse kribkesroute. Zowel in de kerk (beperkt open buiten de mistijden) als in het kerkportaal (ruimere openstelling) is een kerststal te bewonderen.

* Weekendviering. Vanaf 1 januari vervalt in de kerk de zaterdagavondviering. De hoogmis op zondag om 09.30 blijft. Op Oudejaarsavond 31 december vervalt eveneens de zaterdagavondviering. Graag hier met het opgeven van misintenties rekening mee houden.

* Welkom in de pastorie. Vanwege de kerstperiode is het geen koffiedrinken op de zaterdagen 24 en 31 december. De eerstvolgende mogelijkheid is zaterdag 7 januari 2017.

* Kloosterhof. Op de laatste zondag van de maand is het geen koffiedrinken in De Kloosterhof vanwege Eerste Kerstdag.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Anna v.d. Heijden-Dortmans; overl. ouders Hesius-Klomp; bijzondere intentie; Ton en Ria Kruijssen (trouwdag).

MEDEDELINGEN

* Collecte Rwanda. De collecte voor Rwanda heeft 94 euro opgebracht.

* Agenda. Vrijdag 16 december 13.00 kerstviering KBO Lennisheuvel in De Orion. Zaterdag 17 december 20.00 kerstconcert Ratatouille en Ackoord. Zaterdag 24 december 21.00 nachtmis. Zondag 25 december Eerste Kerstdag 10.30 gezinsviering met medewerking van het kinderkoortje en Lencante.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of bij Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is geopend op maandag van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor overleden ouders Van der Struijk- v. Mensvoort; Ceel en Nelly Stevens-Verstappen; overl. leden van het dameskoor; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Afscheid parochieel dameskoor. Tijdens de viering van zaterdag 17 december wordt afscheid genomen van het parochieel dameskoor.

* Kerstconcert Innovation. Vrijdag 19.30 is er in de kerk een kerstconcert door Innovation en de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint-Willibrordus.

* Vieringen Kerstmis. Zaterdag 24 december 16.00 viering voor peuters en kleuters. Om 19.00 is er een eucharistieviering met zang door Innovation. Op Eerste Kerstdag is de hoogmis om 10.00 met zang door het Essche Mannenkoor. Op Tweede Kerstdag is er geen viering in de kerk. Er is dan wel om 10.00 een viering in het Buitenhuis.

* Misintenties. De vergoeding voor een misintentie bedraagt 12 euro. De enveloppen met intenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Sjef Schellekens; overl. fam. Van de Broek en Verbruggen; Piet v.d. Akker (mgd); Piet Valks (trouwdag); Jo Valks.

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het kerstfeest.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 15 december is er om 18.45 een bijeenkomst van de Emmausgebedsgroep in het parochiezaaltje.

* Kerstdagen. Op beide kerstdagen is de Sint-Lambertuskerk open van 14.00 tot 16.00. Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, en Nieuwjaarsdag, zijn er geen eucharistievieringen in Gemonde, maar wel om 10.00 in Sint-Michielsgestel.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. B. J. van Haarlem uit Eindhoven. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het adventsproject 'Maak het mee'. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Donderdag 22 december kerstmaaltijd 70-plus om 15.30 in de kerk. Zaterdag 24 december 17.00 kerstfeest van kinderkerk Paks met als thema 'Maak het mee'.
* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.