Voor De Peuterhof in Liempde (foto) én 't Zandkasteel in Lennisheuvel komt extra geld beschikbaar. (Foto: Peter de Koning, 2014).
Voor De Peuterhof in Liempde (foto) én 't Zandkasteel in Lennisheuvel komt extra geld beschikbaar. (Foto: Peter de Koning, 2014). Foto: Henk van Weert

OUDERBIJDRAGE IN 2017: 172 EURO

Boxtel trekt beurs voor behoud peuteropvang in kleine kernen

Het peuterspeelzaalwerk in Liempde en Lennisheuvel krijgt een impuls van ruim 41.000 euro. Het college van B. en W. van de gemeente Boxtel heeft dit bedrag deze week toegekend om beide peuterspeelzalen om te bouwen tot peuteropvang. Ook is de eigen bijdrage die van ouders wordt gevraagd, verlaagd naar 172 euro per jaar. ,,Met deze maatregelen zorgen we voor financieel toegankelijke voorschoolse voorzieningen en een optimaal bereik", zegt wethouder Marusjka Lestrade.

De wethouder zegt dat dankzij deze maatregelen de drempel wordt verlaagd om peuters naar een voorschoolse voorziening te laten komen. De gemeente Boxtel subsidieert in 2017 vier dagdelen voor de vroeg- en voorschoolse educatie aan betreffende organisaties en volgt het VNG- advies voor de hoogte van de ouderbijdrage. Dankzij de extra impulsbijdrage van 41 mille kunnen ook in de kernen Liempde en Lennisheuvel voorschoolse voorzieningen blijven bestaan.

Daarnaast wordt het aantal uren dat vergoed wordt zo nodig uitgebreid met één uur om ouders tegemoet te komen in de aansluiting met de basisschool. Lestrade: ,,Ouders met óók een kleuter op de basisschool moeten vaak wachten met hun peuter. Door de inzet van een continu-rooster bij verschillende basisscholen en de mogelijkheid van verlengde peuteropvang is dat probleem opgelost."

FOTO BOVEN: Voor De Peuterhof in Liempde (foto) én 't Zandkasteel in Lennisheuvel komt extra geld beschikbaar. (Foto: Peter de Koning, 2014).


Ekklesia-viering

In de ridderzaal van kasteel Stapelen te Boxtel vindt hedenavond, donderdag 8 december vanaf 19.00 uur de eerste Ekklesia-viering rond Schrift en Tafel plaats. Theoloog Franck Ploum is voorganger; de bijeenkomst begint om 19.00 uur en heeft een oecumenisch karakter.