Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OOK PARKEERAUTOMAAT RECHTERSTRAAT BUITEN BEDRIJF

Drie extra plaatsen in blauwe zone

HENK VAN WEERT

Gisteren zijn ook de laatste drie parkeerplekken in de Rechterstraat omgevormd tot blauwe zone. Nadat de CDA-fractie kritische vragen stelde, heeft het gemeentebestuur besloten dat ook voor de autovakken tussen de Wereldwinkel en Teakwood House niet meer betaald hoeft te worden.

Fractievoorzitter Hélène van As van het CDA stuurde zondag een brief naar het college van B. en W. De parkeermeter voor de deur van grand café Rembrandt aan de Rechterstraat was nog altijd in gebruik, terwijl de parkeervakken in die buurt sinds vorige maand deel uitmaken van een (gratis) blauwe zone. Op het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat, waar je met een parkeerschijf achter de voorruit eveneens twee uur gratis je auto mag neerzetten, is de parkeermeter wél buiten werking gesteld.

Navraag leerde dat de betaalautomaat op de stoep bij Rembrandt was gehandhaafd vanwege de parkeervakken bij de Wereldwinkel. ,,We wilden daar eigenlijk een tijdelijke fietsenstalling creëren. In afwachting van de plaatsing van fietsrekken bleef de parkeermeter bij Rembrandt daarom in gebruik. Het zorgde echter voor verwarring. Mensen die hun voertuig in de blauwe zone neerzetten, zag je toch een muntje in de automaat werpen", vertelde wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte) dinsdag. ,,In overleg met mijn collega Eric van den Broek en centrummanager Berry Dankers is er uiteindelijk toch niet voor gekozen om de autovakken bij de Wereldwinkel om te bouwen tot fietsenstalling. De parkeerplekken worden toegevoegd aan de blauwe zone", aldus Van Wanrooij.

Via Facebook reageerde CDA-fractievoorzitter Van As tevreden: ,,Een snelle en goede actie van het college." In haar brief van zondag kaartte ze ook de plek aan waar de verkeersborden voor de blauwe zone staan in de Rechterstraat. Automobilisten die vanaf de Fellenoord de straat inrijden, zien het bord niet goed staan, aldus de christen-democraten in de gemeenteraad. De wethouder zegt ook dit euvel op te lossen.

FOTO BOVEN: Ook de laatste twee parkeervakken in de Rechterstraat waar je nog moest betalen, behoren nu tot de blauwe zone. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding