VROUWENVOLLEYBALPLOEG VERLIEST MIDDENMOOT-DUEL

VC Blox walst over Hands Up heen

Waar tegenstander Hands Up vorig jaar nog een maatje te groot was voor de mannenploeg van de Boxtelse volleybalclub Blox, waren de rollen zaterdag duidelijk omgedraaid. Het team was met 4-0 te sterk voor de tegenstander uit Berlicum. Voor de volleybalsters van Blox verliep het duel anders. Het team verloor met 1-3 van Bladel. Ondanks de nederlaag blijft de vierde plaats in de competitie behouden.

De eerste set startte goed voor de volleyballers van Blox door een servicereeks van Simon Smeulders. De mannen creëerden hierdoor een groot gat. Het puntenverschil werd echter steeds kleiner doordat Hands Up beter in de wedstrijd kwam. Toch trok Blox aan het langste eind en won ze de eerste set: 25-21. De tweede set verliep stroef en Blox kwam niet in haar spel. Met een achterstand van vijf punten besloot coach Jeroen Verhagen van Blox speler Thijmen van der Heijden in te brengen. Door zijn frisse spel en een goede servicereeks sleepte Blox uiteindelijk toch de tweede set binnen: 25-22.

De derde set was rommelig. Goed spel werd afgewisseld met fouten. De set werd uiteindelijk gewonnen (25-21) en dat was te danken aan de coach. Hij vroeg om een slimme time-out waardoor de tegenstander uit het ritme raakte en daardoor in het net serveerde. Daarnaast besloot de coach om opnieuw te wisselen waardoor er meer aanvalskracht in het veld kwam.

Om de wedstrijd goed af te sluiten moest ook de vierde set gewonnen worden. Blox startte rommelig maar kwam wel makkelijk op voorsprong. Uiteindelijk stond het 24-20 en Daan van den Boer zag zijn kans schoon om de wedstrijd en zijn goede spel op een spectaculaire manier af te sluiten. Hij deed zijn ritueel voor elke service, gooide de bal hoog op, een harde aanloop, maakte hoogte en raakte de bal echter niet goed, waardoor die in het net terechtkwam. Van den Boer had er echter alle vertrouwen in dat het team de set alsnog kon binnenslepen. Dat gebeurde dankzij Smeulders. Met een prachtige knal maakte hij er 25-21 van en kon de coach van Blox weer rustig ademhalen.

De Boxtelse volleyballers lijken niet te stoppen. Ze hebben slechts een set aan een tegenstander gelaten en staan nu op een tweede plaats op één punt van Vught. Blox heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld. Het volgende duel, een uitwedstrijd tegen Condor uit Lennisheuvel, staat op zaterdag 10 december op het programma. Zaterdag 17 december vindt in De Braken om 14.30 uur de derby tegen Vught plaats.

MIDDENMOOT

Voor de volleybalsters van Blox stond zaterdag een interessant duel op het programma. Zowel Blox als Bladel streed voor de vierde plaats, met uitzicht op de derde plek. Al in de beginfase bouwde de Boxtelse ploeg een kleine voorsprong op van drie punten, maar door de servicedruk van Bladel hadden de vrouwen toch moeite een aanval op te zetten. Hierdoor ging de stand gelijk op. De eerste set ging uiteindelijk naar Bladel met 25-22.

Het verloop van de eerste set gaf echter goede hoop voor het verdere verloop van de wedstrijd. Na een paar fouten van de tegenstander en fraaie aanvallen en services van Blox werd de winst in de tweede set dan ook binnengesleept: 25-21. In de derde set startte Bente Kivit als diagonaal. Zij maakte haar rentree na een knieblessure. De beginfase van de derde set was duidelijk voor Bladel. Bij Blox belandden veel ballen in het net, zowel in de aanval als bij de service. Door teveel fouten aan Blox-zijde liep Bladel uit naar 11-6. Na een paar fraaie services kwam Blox echter weer terug in de wedstrijd: 14-14. Na twee spelerswissels liep de stand gelijk op. Uiteindelijk verloor Blox de set echter met 25-19.

De vierde en laatste set startte slordig; veel ballen vlogen uit. Het leek alsof de vermoeidheid parten speelde bij Blox, want de ploeg keek al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Na een korte opleving liep Bladel echter verder uit: 14-7. Uiteindelijk ging de set verloren met 25-12 en trok de tegenstander aan het langste eind in het duel.

De Blox-vrouwen maken zich op voor het volgende duel, dat op zaterdag 17 december plaatsvindt tegen koploper Odi in sportcomplex De Braken. De wedstrijd start om 12.30 uur.

MEISJES B1

Voor meisjes B1 van Blox stond zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een duel waar voor de ploeg niets meer op het spel stond, want de tweede plaats was al veilig gesteld. VV Rooi stond ook tweede, maar dan van onderen. Op papier gezien zou Blox een makkelijke tegenstander treffen. Om toch gemotiveerd en enthousiast op het veld te verschijnen speelden de meiden op nieuwe posities. De eerste set was het even zoeken, maar al snel kwam het team op stoom. Met 25-11 werd de set binnengehaald.

In de tweede fase van de wedstrijd was iedereen in zijn element. Blox speelde deze set dan ook vakkundig uit en won met 25-6. Door een mooie servicereeks van Rosa nam Blox al snel afstand. Ook de buitenaanval van Sarah liep lekker en met twee vingers in de neus werd de set vakkundig uitgespeeld naar 6-25. Ook de derde en de vierde set waren voor Blox. In de tweede seizoenshelft gaat de ploeg een klasse hoger spelen. Willem Spoor, eigenaar van Denra Scooters en sponsor van het team, trakteerde de ploeg op gepersonaliseerde bidons.

FOTO ONDER: De volleyballers van Blox waren zaterdag duidelijk een maatje te groot voor Hands Up. Het duel werd met 4-0 gewonnen. (Foto: Peter de Koning).