Afbeelding
Foto: Geert Groen

BOKSELSE KWIS-TEAM 'HERT VAN BOXTEL' REIKT CHEQUE UIT

Boodschappen doen voor Voedselbank Boxtel

MARC CLEUTJENS

De Voedselbank Boxtel neemt de komende weken deel aan de jaarlijkse actie die Omroep Brabant heeft opgezet. Op twee zaterdagen gaan vrijwilligers posten bij supermarkten in Boxtel en Liempde en klanten vragen wat extra boodschappen te doen voor cliënten van de lokale Voedselbank.

Onder regie van voorzitter Arjen Witteveen wordt zaterdag 10 en zaterdag 17 december een groot aantal vrijwilligers ingezet, die bij vier supermarkten boodschappen gaat inzamelen die door het winkelend publiek worden aangeschaft. Zaterdag 10 december is men actief bij Jumbo in winkelcentrum Oosterhof, Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat en COOP Tax aan de Nieuwstraat in Liempde. Een week later, op zaterdag 17 december, staat een delegatie van de Voedselbank bij Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat. ,,Bovendien richten we die dag een kraam in bij ijsbaan Boxtel on Ice en lunchroom Meneer van Dommelen nabij de Zwaanse Brug", vertelt Witteveen. ,,Het publiek kan na betaling van één euro de waarde raden van een winkelkarretje vol boodschappen. Wie het juiste antwoord geeft, mag de boodschappen mee naar huis nemen."

De Voedselbank weet zich op beide inzameldagen gesteund door veel steunpilaren. Onder hen zijn leden van verschillende serviceclubs in Boxtel en leden van de politieke partijen Balans, CDA en SP. De boodschappenactie duurt op beide dagen van 09.30 tot 15.30 uur.

BOKSELSE KWIS

De quizzers van team Hert van Boxtel, die vorige week de eerste prijs wonnen in de derde editie van de Bokselse Kwis, reikten dinsdagavond in café 't Hart van Boxtel aan de Markt een cheque uit aan voorzitter Witteveen van de Voedselbank. Het team won een bedrag van 750 euro dat ten goede komt aan de activiteiten van de Voedselbank. Die zet zich momenteel in voor een kleine vijfhonderd mensen in Boxtel en omliggende plaatsen.

FOTO BOVEN: Een delegatie van het quizteam Hert van Boxtel reikte dinsdagavond in café 't Hart van Boxtel een cheque ter waarde van 750 euro uit aan Voedselbank-voorzitter Arjen Witteveen. (Foto: Geert Groen).