Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEERLINGEN PRINSES AMALIASCHOOL IN MUZIKAAL KERSTSPEL

Schoolkoor zingt op kerstmarkt Selissen

LINDA VAN DE WIEL

Al weken zijn ze aan het repeteren, de koorzangers en -zangeressen van de Prinses Amaliaschool. Zaterdag 10 december geven zij een spetterend optreden tijdens de jaarlijkse kerstmarkt bij het winkelcentrum van Selissen.

Pieter (9) uit groep 6 heeft vorig jaar ook gezongen in het koor. Hij vond het toen zo leuk dat hij ook dit jaar weer van de partij is. ,, Ik ken een paar liedjes uit mijn hoofd en doe mijn best om zaterdag alles zonder spiekbriefje te zingen." Lianne (7) uit groep 4 doet samen met een paar vriendinnen uit de klas mee. ,,Ik vind het leuk dat er zoveel kinderen uit groep 4 meedoen. En gezellig."

Waar er vorig jaar 'slechts' gezongen werd door een groep enthousiaste leerlingen van de groepen 3 tot en met 8, wordt hun gezang dit jaar gecombineerd met een heus kerstverhaal. Dit traditionele verhaal wordt verteld door Stephan van de Vries, directeur van de Prinses Amaliaschool, en juf Amy Castelijns. Van de Vries: ,, Het is lange tijd mijn wens geweest om over een heus schoolkoor te beschikken en ik ben er enorm trots op dat dit gelukt is. In combinatie met het verhaal waarbij ook toneel gespeeld wordt door een aantal leerlingen, gaan we iets heel moois neerzetten, dat nog niet eerder op deze manier gebeurd is in Boxtel."

KERSTWENSBOOM

Bijzonder is dat het kerstverhaal start bij de 'Kerstwensboom', waar de kinderen van de Prinses Amaliaschool hun kerstwens ophangen, en eindigt bij de geitenwei, waar meteen ook de onthulling van de nieuwe kerststal plaatsvindt. Hieraan is de laatste weken hard gewerkt. Het door zang omlijste kerstspel vindt plaats op verschillende plekken van de route.

Naast het optreden van de kinderen van de Prinses Amaliaschool, wordt door leerlingen van de school ook koffie, thee en warme chocomel verkocht. Dit ten behoeve van Voedselbank Boxtel. Ook hebben de leerlingen kerstcreaties gemaakt die verkocht worden tijdens de markt. De opbrengst hiervan is voor de school zelf en wordt gespendeerd aan nieuw buitenspeelgoed. ,,Het buitenspeelgoed is zo intensief gebruikt dat het toe is aan vervanging. De opbrengst wordt daarom uitgegeven aan speelgoed als ballen, springtouwen en elastieken", vertelt directeur Van de Vries.

PRACHTIGE WIJK

De winkeliers en een groep actieve wijkbewoners zorgen voor de rest van de organisatie en de kerstmarkt is daarmee een gezamenlijke activiteit van de wijk Selissenwal. ,,De sfeer in deze prachtige wijk is sterk verbeterd waardoor een activiteit van deze grootte mogelijk is", stelt de directeur van de Prinses Amaliaschool.

En daarmee belooft de kerstmarkt wederom voor jong en oud gezellig en sfeervol te worden. Maar deze week wordt er nog volop gerepeteerd door Pieter, Lianne en al die anders toppers. ,,En ik heb er super veel zin in!", jubelt Pieter.

De kerstmarkt in winkelcentrum Selissen vindt zaterdag 10 december plaats tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Aansluitend is er in De Walnoot een optreden van Kasba. Het kerstverhaal start rond 17.00 uur wanneer de leerlingen hun kerstwens in de boom hebben gehangen.

FOTO BOVEN: Het koortje van de Prinses Amaliaschool repeteerde deze week voor een optreden tijdens de kerstmarkt in de wijk Selissenwal. (Foto: Peter de Koning).


Inschrijven voor

Kerst-In De Rots

Kerstwensen uitwisselen, genieten van muziek en daarna smullen van een Brabantse koffietafel. Dat kan tijdens de 26e editie van de Kerst-In op Tweede Kerstdag, maandag 26 december in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. OP 14 en 21 december kan iedereen zich inschrijven voor deze koffietafel.

Van 14.00 tot 18.00 uur zijn bezoekers welkom om deel te nemen aan gezelschapsspellen, om een kaartje te leggen of om gewoon een praatje te maken. Vrijwilligers zullen 's middags diverse hapjes en drankjes serveren. Ook zal een muzikant sfeervolle muziek spelen die uiteraard bij de kerstdagen past.

Bezoekers die zich hebben ingeschreven kunnen om 18.00 uur aanschuiven aan de koffietafel. Deelname kost 5 euro per persoon. Aanmelden kan op de woensdagen 14 december en 21 december van 10.00 tot 11.30 uur in De Rots en in Sint-Ursula aan de Baroniestraat.

Voor meer informatie kan gebeld worden met Rien Steenbakkers, telefoonnummer (0411) 68 49 76 of 06-22 72 82 16.