Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Parochie schrapt

zaterdagviering

in Liempdse kerk

Vanaf 1 januari 2017 vindt in de Sint-Jans Onthoofdingkerk te Liempde in het weekend één eucharistieviering plaats: op zondag om 09.30 uur. Na rijp beraad heeft het pastoraal team in overleg met het parochiebestuur besloten de viering op zaterdagavond te schrappen.

Al sinds een aantal jaren loopt het aantal kerkbezoekers tijdens de vieringen in het weekend terug, zo ook in Liempde. Dat geldt zeker voor de viering op zaterdagavond, aldus het parochiebestuur. ,,Tegelijkertijd is de beschikbaarheid van de priesters in het afgelopen jaar behoorlijk veranderd. Emeritus pastoor Richard Niessen is vanwege zijn gezondheid niet of nauwelijks meer beschikbaar voor de parochie. Priesterassistent pater Hans de Visser heeft in juli de leeftijd van 75 jaar bereikt en is daarmee officieel 'emeritus' geworden. Deze vooruitzichten waren er natuurlijk twee jaar geleden ook al, maar in goed overleg met het voormalige en huidige parochiebestuur is de effectuering van het besluit twee jaar uitgesteld", aldus het bestuur. ,,Vooruitkijkend naar de nabije toekomst vanwege de grotere mate van kwetsbaarheid van het pastoraal team, is daarom nu besloten om met ingang van het nieuwe jaar alleen nog op zondagochtend een viering te laten plaatsvinden."


Film '45 Years'

draait woensdag

in Kloosterhof

In dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde wordt woensdag 14 december om 19.30 uur de film '45 Years' vertoond. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

'45 Years' vertelt het verhaal over een echtpaar dat kort voor hun 45e huwellijksfeest bizar nieuws te horen krijgt over een oude geliefde. Vijf dagen voor het feest arriveert een brief die vertelt dat het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar ze begin jaren zestig vermist raakte. Het bericht rbengt de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt.

De film werd geregisseerd door Andrew Haigh, in de hoofdrollen spelen Charlotte Rampling en Tom Courtenay. Toegangskaarten kosten twee euro inclusief een kopje koffie of thee.


Gestels Kerst-uur

Het Gestels Gemengd Koor, dat ook verschillende leden uit Boxtel, Esch en Gemonde telt, verzorgt zondag 18 december tweemaal haar jaarlijkse Kerst-uur. De uitvoering, ook met samenzang, vindt om 14.00 uur plaats in de Sint-Servatiuskerk te Schijndel en om 16.00 uur in de Sint-Michaëlskerk in Sint-Michielsgestel. De instrumentale begeleiding is in handen van Agnes van de Loo; soliste is Judith Roelofs. Een gastoptreden door het Gestels Kinderkoor maakt het programma compleet. In Schijndel spreek burgemeester Jetty Eugster een kerstoverweging uit; in Sint-Michielsgestel doet dat haar collega Jan Pommer.


Vuurwerkshow in sportpark De Laat

Het bedrijf Vuurwerktoppers uit Gemonde organiseert vrijdag 16 december voor het derde jaar op rij een vuurwerkshow. Het spektakel wordt ingeluid door deejay Chris van FeestMee.

De Schijndelse deejay draait vanaf 18.30 uur zijn platen in een tot DJ-Booth omgetoverde brandweerauto. Voetbalvereniging Irene heeft voor de gelegenheid haar terrein in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg opengesteld voor het evenement. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers dan ook terecht in de kantine van de club.

Vorig jaar werd het schouwspel ook georganiseerd en kwamen zo'n 450 mensen op de show af. Ook dit jaar verwachten de organisatoren een grote toeloop van bezoekers. Die kunnen ook deelnemen aan een loterij waarbij mooie prijzen zijn te winnen, meldt Marco Verhees van Vuurwerktoppers.

Het vuurwerk wordt om 19.30 uur door een professioneel bedrijf afgestoken en duurt ongeveer twintig minuten. De toegang is gratis.