Sanne van der Schoot, Merlina Singh, Rens Bedijn,Bram van Schijndel en Max van Dongen
Sanne van der Schoot, Merlina Singh, Rens Bedijn,Bram van Schijndel en Max van Dongen Foto: Hans Verberk

VREUGDE EN VERDRIET BIJ TAVERBO/SABO

Boxtelse tafeltennissers eren coach met titel

De tafeltennissers Sanne van der Schoot, Merlina Singh en Rens Bedijn van Taverbo/Sabo uit Boxtel hebben zaterdag in de eigen sporthal aan de Voetboog in Boxtel het kampioenschap behaald. Naast vreugde was er ook verdriet door het onverwachte overlijden van coach Evert Thomassen, vorige week.

In een afgeladen tafeltennishal, die Thomassen als vrijwilliger van Taverbo mee realiseerde, wist het derde jeugdteam van Taverbo zaterdag het kampioenschap in de tweede klasse voor starters binnen te slepen. Sanne, Merlina en Rens deden wat er van hen verwacht werd en lieten tegen Kruiskamp uit 's-Hertogenbosch geen enkel punt liggen.

Met dit kampioenschap op zak promoveren de drie getalenteerde tafeltennistalenten met hun teamgenoten Bram van Schijndel en Max van Dongen naar de vijfde klasse junioren. Het team reikte dit seizoen tot 65 punten, die in acht wedstrijden behaald werden. Een mooi resultaat voor dit team, dat het juist in de beslissende laatste wedstrijd moest doen zonder hun afgelopen maandag plotseling overleden coach. Thomassen overleed onverwacht en laat een grote leemte achter bij de Boxtelse vereniging. Hij was er vele jaren speler, trainer, coach, bestuurslid en vrijwilliger. Wedstrijdsecretaris Annelieke de Rooij over het kampioenschap: ,,Het voelt heel dubbel, maar mooier dan dit hadden we het niet kunnen wensen. Zo had het moeten zijn."

Uitslagen zaterdag 3 december

Taverbo 1 – Valkenswaard 1        8-2

Taverbo 2 – Valkenswaard 4        3-7

Taverbo 3 – Kruiskamp '81 1        10-0

FOTO ONDER: Sanne van der Schoot, Merlina Singh, Rens Bedijn,Bram van Schijndel en Max van Dongen poseren na het behalen van de titel, die werd opgedragen aan coach Evert Thomassen. (Hans Verberk).