Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Sinterklaas?

Met bijna zesduizend bezoekers heeft de tweede editie van het evenement Stapel op Sint dit jaar nog meer bezoekers op de been gebracht dan in 2015. Bleef de teller toen steken op ongeveer vijfduizend gasten, dit jaar passeerden welgeteld 5.750 kinderen met hun (groot)ouders de kasteelbrug. Reden voor een terugblik met Sinterklaas...

U zult vast vermoeid zijn na zoveel aanloop op Stapelen?

,,Stapel op Sint is een geweldig feest geweest waar ik elke dag enorm van genoten heb, net als de 130 vrijwilligers die hebben meegeholpen. Zaterdagavond was de laatste kans voor het publiek om langs te komen en ook toen heb ik nog tweehonderd mensen mogen begroeten. De foto bij dit verhaaltje hebben we zaterdagavond gemaakt. Je snapt dat ik daarna uitgeput was..."

Hoe blikt u terug op Stapel op Sint?

,,Het evenement is een belevenis voor jong én oud. De ambiance in het kasteel en op de binnenplaats is heerlijk, vooral omdat er zoveel leuke details te zien zijn. Het sinterklaasfeest komt helemaal tot leven en ik ben blij dat we volgend jaar weer op kasteel Stapelen mogen logeren."

Bijzonder dat Boxtel zo'n groot evenement gratis kan organiseren.

,,Jazeker, maar dat kan alleen doordat de stuurgroep heel veel vrijwilligers kan inzetten en er meer dan vijftig vrienden zijn die Stapel op Sint ondersteunen. En ik vind het heel belangrijk dat Stapel op Sint gratis is. Er zijn ook mensen die minder geld te besteden hebben en ik wil iedereen kunnen begroeten. De vrienden maken dit mogelijk en dat is een uniek voorbeeld van meewerkend Boxtel."

Zijn er nog verbeterpuntjes voor volgend jaar?

,,De inrichting van het kasteel is schitterend en ik ben blij dat de paters ons de kans geven om veel spullen in het kasteel op te slaan. Op de binnenplaats willen we volgend jaar nog meer spelelementen neerzetten. Heel bijzonder vond ik de inzet van scholieren van het Jacob-Roelandslyceum en het Baanderherencollege. Die zien we graag terugkomen! Zo is Stapel op Sint een evenement van ons allemaal." (Foto: Peter de Koning).