ODC-speler Roel van Lokven (midden) passeert een speler van Nevelo in Oisterwijk. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

TRICOLORES ZONDAG TEGEN KOPLOPER

ODC in Oisterwijk weer aan de winnende hand

ODC heeft eindelijk weer eens gewonnen. Na twee nederlagen en een gelijkspel werd hekkensluiter Nevelo zondagmiddag op eigen veld met 2-5 geklopt. Binnen een kwartier stond het 0-3 door treffers van Lex van den Biggelaar, Sjoerd van Lokven en Remco Schellekens. Daarna haperde de Boxtelse doelpuntenmachine. Na rust scoorden Anwar Lafhailat en opnieuw Sjoerd van Lokven maar moest een slordig spelend ODC ook toestaan dat de thuisploeg twee keer kon scoren.

Na drie wedstrijden met puntverlies op rij had de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel wat recht te zetten op bezoek bij Nevelo. Vanaf het begin was al duidelijk dat ODC weinig te duchten had van de Oisterwijkers. Na tien minuten lag de bal voor de eerste keer in het net. Een voorzet vanaf links werd door Schellekens slim verlengd op Ido Pijnenburg die op zijn beurt Van den Biggelaar bediende. De jongeling werkte de bal vervolgens knap met de binnenkant van de voet binnen.

Twee minuten later werd Sjoerd van Lokven diep gestuurd. Zijn inzet werd door Nevelo-keeper Floris Verdonschot helemaal verkeerd beoordeeld waarna de bal rustig het doel in hobbelde: 0-2. Binnen het kwartier werd het ook nog 0-3 toen Schellekens goed voorbereidend werk van Van den Biggelaar via de binnenkant van de paal afrondde. Het resterende deel van het eerste bedrijf namen de tricolores gas terug. Als het tempo wat hoger had gelegen, hadden er nog wel meer treffers kunnen vallen. De inspiratie om de tegenstander helemaal kapot te spelen, leek echter te ontbreken.

BOOGBAL

Na de pauze maakte Lafhailat er al snel 0-4 van door een vrije trap rond de zestien met links knap in de hoek te schieten. Er kwamen nog meer Boxtelse kansen, maar Schellekens en invaller Bas Verkaik hadden het vizier niet op scherp staan. Ook slopen er steeds meer slordigheden in het spel van ODC. Nevelo profiteerde na een klein uur van een foutieve terugspeelbal. Job Viellevoye pikte de bal op en kon met een boogbal de stand terugbrengen tot 1-4.

Niet veel later was de marge alweer vier toen Sjoerd van Lokven op aangeven van Schellekens raak schoot (1-5). Maar ODC bleef grossieren in slordigheden en in de 68e minuut haalde de thuisploeg daar voor de tweede keer voordeel uit. Dit keer was het Thom van de Bijgaart die doelman Jordy van der Zande met een boogbal verschalkte (2-5).

Door de zege blijft ODC derde op de ranglijst. Omdat koploper LONGA gelijkspeelde, is de achterstand op de Tilburgers geslonken van zeven naar vijf punten. Deze achterstand kan zondag 11 december verder afnemen. LONGA komt dan namelijk op bezoek bij ODC.