MUNSELPLOEG KAN MAAR NIET WINNEN

Boxtel weer niet verder dan gelijkspel

Vierdeklasser RKSV Boxtel heeft voor de vijfde maal op rij een gelijkspel geboekt. Na driemaal 0-0 en eenmaal 1-1 werd het zondag in sportpark Munsel ook 1-1 tegen WEC. De kou en het harde veld hadden kennelijk geen goed effect op de 22 spelers.

Er was sprake van een matige wedstrijd, waarbij opnieuw bleek dat Boxtel moeilijk tot scoren komt. In de laatste vijf wedstrijden werden welgeteld twee doelpunten gescoord. Daarentegen hoeft de ploeg ook weinig doelpunten te incasseren; in de vierde klasse is het de minst gepasseerde defensie.

In een koud en winderig sportpark Munsel waren de geel-zwarten uit Wijbosch in de eerste helft de betere ploeg. Al na drie minuten was er een vloeiende aanval over links maar het schot van aanvaller Verbakel was te slap om keeper Verhagen te verschalken. Na tien minuten kon Jesse van Homelen aanleggen voor een schot, maar ook hij miste het doel. Doelman Verhagen plukte een bal uit de lucht en schoot deze meteen naar voren. De verdediger van WEC raakte de bal verkeerd en onbedoeld bracht hij Hayke van Heesch in stelling. Zijn lob belandde echter in de handen van de doelman.

WEC liet zich terugzakken en probeerde via de counter Boxtel te verrassen. Dit lukte bijna in de zeventiende minuut. De aanvoerder stiftte de bal over de uitkomende doelman, maar de lat bracht redding.

De kou had schijnbaar een verlammende werking op beide ploegen. Veel balverlies en verkeerde passes. WEC kreeg zes minuten voor rust nog een grote kans, maar opnieuw raakte Verbakel de bal verkeerd waardoor zijn schot voorlangs ging. In 44e minuut belandde een vrije trap van Van Homelen op het hoofd van Tim Didderiëns, maar zijn kopbal verdween aan de verkeerde kant van de paal buiten de lijnen.

IN DE ACHTERVOLGING

De tweede helft was beter van Boxtelse kant, maar echt groots was het niet. Twee keer was er een vrije trap van Van Homelen die Mitchell Vogels bereikte, maar hij raakte de bal beide keren niet goed. Tot grote verrassing van iedereen was het vervolgens onverwacht 0-1 voor WEC. Een vrije trap, in de hoek bij de cornervlag, werd genomen door keeper Verhagen. Hij raakte de bal echter verkeerd en deze kwam terecht bij Verbakel. Hij aarzelde niet en schoot de bal in het lege doel van Boxtel.

Boxtel moest in de achtervolging hetgeen leidde tot een aantal corners. Uit een van deze hoekschoppen viel de gelijkmaker. De bal kwam precies in het vijfmetergebied terecht en waar iedereen de bal kwijt was, was clubtopscorer Van Heesch er als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 1-1.

Na de gelijkmaker probeerde Boxtel het nog wel terwijl bij WEC de pijp behoorlijk leeg was en zich beperkte tot verdedigen. Het laatste wapenfeit was een vrije trap van Robin Groenendaal, maar die werd afgefloten wegens buitenspel. De remise was een uitslag waarmee beide trainers konden leven, maar de thuisploeg schoot er niet veel mee op. De strijd om de eerste periodetitel is nog niet gestreden omdat de wedstrijd BMC-Maliskamp bij een stand van 2-2 gestaakt werd. Mocht dit de eindstand worden, dan gaat de periodetitel aan Boxtel voorbij.

Zondag 11 december is de laatste wedstrijd voor de winterstop en gaat Boxtel op bezoek bij WHV in Loosbroek, de hekkensluiter in de vierde klasse. Deze ploeg won zondag verrassend met 6-1 van Vorstenbossche Boys, dus Boxtel is gewaarschuwd…