De voetballers van RKSV Boxtel nemen voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen WEC in sportpark Munsel één minuut stilte in acht. Op alle voetbalvelden werden de slachtoffers van de vliegramp in Colombia herdacht. (Foto: Peter de Koning).
De voetballers van RKSV Boxtel nemen voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen WEC in sportpark Munsel één minuut stilte in acht. Op alle voetbalvelden werden de slachtoffers van de vliegramp in Colombia herdacht. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

EEN MINUUT STILTE OP ALLE VELDEN

Voetballers staan stil bij vliegramp Chapecoense

Niet alleen de voetballers in de Eredivisie en de Jupiler League en alle deelnemers aan de Champions League hebben deze week stilgestaan bij de vliegramp in Colombia waarbij het elftal van Chapecoense uit Brazilië verongelukte. Ook alle amateurelftallen namen voor aanvang van hun duels één minuut stilte in acht.

Bezoekers van het duel tussen RKSV Boxtel en WEC in sportpark Munsel konden een speld horen vallen toen beide selecties zich om kwart over twee rond de middenstip verzamelden en de omgekomen Braziliaanse voetballers herdachten. Net als op alle velden van Nederlandse amateurclubs was de ramp met de selectie van Chapecoense ook langs de lijn in Boxtel het gesprek van de dag.

COPA SUDAMERICANA

De getroffen voetbalploeg reisde naar Medellin in Colombia om daar in de Zuid-Amerikaanse bekerfinale Copa Sudamericana te gaan spelen. Kort voor de landing ging het echter gruwelijk mis, vermoedelijk vanwege een brandstoftekort. De omgekomen spelers zijn, net als de stafleden en de andere slachtoffers, uitgebreid herdacht, onder meer tijdens

Liempde

Natuurwerkgroep

De Natuurwerkgroep Liempde houdt vrijdag 30 december haar eindejaarsexcursie. De bestemming is het Markiezaatsmeer en Tholen. De excursie start om 08.00 uur als de bus vertrekt bij parochiekerk Sint-Jans Onthoofding. In Bergen op Zoom wordt eerst bezoekerscentrum De Kraaijenberg bezocht. Deelname kost 22 euro, niet-leden betalen 25 euro. Aanmelden kan tot 20 december bij Karel Voets, e-mail: karelvoets@gmail.com.

een plechtigheid in het stadion van Chapecoense.

Deze week werd bekend dat de nationale ploegen van Brazilië en Colombia in januari een benefietwedstrijd gaan spelen. De opbrengst van dit duel is bestemd voor de nabestaanden.

De voetballers van Boxtel en WEC trapten na de respectvolle herdenking af voor een matig duel dat na negentig minuten zonder winnaar eindigde. Op het scorebord stond de stand 1-1.