Studenten van SintLucas stalen mét hun ontwerp de show tijdens de opening van de experimenteerwinkel YourStory aan de Stationsstraat. (Foto: Peter de Koning).
Studenten van SintLucas stalen mét hun ontwerp de show tijdens de opening van de experimenteerwinkel YourStory aan de Stationsstraat. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ONDERNEMERS LATEN ZICH NIET ZIEN

YourStory moet zorgen voor frisse blik op retail

LONNEKE HOONDERT

'Een onbeschreven blad', zo betitelden locatiedirecteuren Paul Hamel en Eli van Beekveld van SintLucas de hagelwitte experimenteerwinkel YourStory aan de Stationsstraat die donderdag officieel werd geopend. Studenten van de mbo-school én Boxtelse ondernemers mogen samen in het pand uitgebreid experimenteren met verschillende presentatietechnieken. Zowel online als offline.

Acht vierdejaarsstudenten werkten aan het interieur van de nieuwe zaak. De eerste twee maanden proberen zij Boxtelse ondernemers en winkelend publiek warm te laten lopen voor het nieuwe concept. ,,Winkeliers kunnen straks in samenwerking met SintLucas hier hun producten en hun eigen verhaal op een unieke manier promoten", vertelde studente Mandy Langens. Het initiatief werd ingegeven door teruglopende verkopen door onder meer concurrentie van webwinkels. Beleving staat centraal in de experimenteerwinkel. Gepresenteerde artikelen worden overigens niet ter plekke verkocht. Dat gebeurt bij de winkeliers zelf.

Van Beekveld glom van trots tijdens de opening die door burgemeester Mark Buijs verricht werd. YourStory sluit wat haar betreft naadloos aan op het streven van SintLucas om onderwijs buiten de school te brengen. ,,Dít is wat we willen. Leren in de praktijk en samenwerken met de omgeving om ons heen. Dat zorgt voor extra motivatie."

Handvol

SintLucas hoopt de Boxtelse winkeliers te inspireren met nieuwe presentatietechnieken, maar zij mogen zelf ook ideeën aandragen. Dat kan door middel van inspiratiebordjes op de muur van YourStory. ,,De creativiteit van de studenten nodigt ondernemers uit om op een vernieuwende manier te kijken naar hun eigen zaak", legde Van Beekveld uit. Ondanks de vele aanvragen tot samenwerking, woonde slechts een handvol winkeliers de opening bij. ,,Teleurstellend", oordeelde centrummanager Berry Dankers. ,,Dit initiatief is ook in hun belang en biedt volop kansen en mogelijkheden." Ook Van Beekveld betreurde de geringe opkomst van ondernemers. ,,Blijkbaar zit er te veel schroom om even binnen te stappen. Een uitdaging voor ons dus."

YourStory is elke donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en 's zaterdags tussen 10.00 en 16.00 uur.