KASBA SLUIT KERSTMARKT SELISSEN AF

'Gezellige kerstmarkt voor alle Boxtelaren'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Sinterklaas en de pieten zijn weer teruggereisd naar Spanje, de hoogste tijd dus voor kerstsfeer! De bomen worden weer opgetuigd, kaarten worden geschreven én de gezellige kerstmarkten staan op het programma. Zaterdag 10 december trapt de wijk Selissenwal af met de jaarlijkse kerstmarkt. Deze keer met een nóg uitgebreider programma dat tot in de late uurtjes doorgaat.

Er is bewust gekozen de kerstmarkt al op 10 december te organiseren. Een week later zijn immers op meerdere plekken activiteiten en de organisatie wil mensen de kans geven zoveel mogelijk kerstevenementen te bezoeken. ,,We wijken eigenlijk elk jaar af en organiseren de markt twee weken voor de kerst", licht Bart van Roosmalen, voorzitter van de winkeliersvereniging Selissen, toe. ,,Het belooft weer een mooi en vol programma te worden waar alle ondernemers aan meedoen. Ik vind het geweldig dat we dat elk jaar weer voor elkaar krijgen."

Vanaf 16.00 uur zijn er weer kraampjes te vinden waar winkeliers hun (kerst)artikelen aanbieden. Ook worden glühwein, warme chocolademelk en hapjes geserveerd. Ook voor de jeugd is er tot 20.00 uur van alles te doen en beleven in de wijk Selissenwal. In de parkeergarage van gemeenschapshuis De Walnoot kunnen zij meedoen aan spelletjes en om 18.00 uur wordt de jeugd getrakteerd op een voorstelling van Cirque Magnifique. Op het veld voor het gemeenschapshuis is inmiddels een grote kerstboom geplaatst. ,,Hier kunnen de kinderen een wens in hangen", zegt Van Roosmalen. ,,Elke keer is dat een groot succes."

SPETTERENDE AFSLUITING

Waar andere jaren de kerstmarkt om 20.00 uur werd afgesloten, is deze keer gekozen voor een feestelijk avondprogramma in De Walnoot. Om 19.00 uur is er een liederentafel waarbij ongetwijfeld tal van bekende kerstliedjes de revue passeren. Aansluitend vindt een modeshow plaats waarbij wijkbewoners kleding tonen uit hun land of regio. Van Brabantse jurken tot Marokkaanse kledij, alles wordt geshowd door leden van de groep Zonnefleur. Om de avond muzikaal op te luisteren, is er vanaf 20.45 uur een optreden van het Wereldkoor. De leden zullen weer liedjes uit alle landen van de wereld ten gehore brengen.

De kerstmarkt wordt spetterend afgesloten, zo meldt Van Roosmalen. De groep Kasba treedt van 21.30 tot 23.30 uur op in De Walnoot. ,,Hartstikke leuk dat we de band hebben kunnen boeken", vindt de ondernemer. ,,Kasba staat garant voor een feestje, we verheugen ons erop." Het programma duurt beduidend langer dan in voorgaande jaren. Van Roosmalen: ,,Er is van alles te doen voor alle doelgroepen uit heel Boxtel. Een heel gevarieerd programma voor iedereen."

GEITENWEI

De geitenwei in Selissenwal doet ook mee aan de kerstmarkt die zaterdag in de wijk wordt gehouden. Volgens Anky Moonen is er tussen 16.00 en 20.00 uur van alles te beleven in en om de voorziening. Nadat kinderen van de Prinses Amaliaschool het kerstverhaal gespeeld hebben en alle kerstliederen hebben geklonken, wordt de kerststal in de geitenwei officieel geopend. In de stal staan levensgrote poppen.

Aansluitend zijn er meerdere optredens, onder meer van de Boxtel City Band en van de 82-jarige Nelleke Brekelmans. Ze is in de wijk onder meer bekend als voormalig uitbater van cafetaria 't Smulhuiske aan de Van Beekstraat. Kinderen krijgen ook de kans om de bekende oehoe Betsy te aaien. Verder worden enkele kramen opgesteld waar kerstcadeautjes en oliebollen verkrijgbaar zijn.