WINTERWONDERZONDAG OP HERHALING

Feeërieke Kribkesroute beleeft vijfde editie in hartje Liempde

Liempde is ook dit jaar het decor van de Kribkesroute. Van zaterdag 17 december tot en met zaterdag 31 december mag iedereen in Liempde weer een kerststal buiten zetten. Inwoners, bedrijven en verenigingen werden eerder dit jaar al opgeroepen om mee te doen en daar is massaal gehoor aan gegeven.

De Kribkesroute bestaat uit twee wandelroutes langs een groot aantal kerststallen in Liempde. Vorig jaar stonden maar liefst 180 kerststallen langs de route. De wandelroutes met daarin de locaties van de kerststallen, worden gepubliceerd in een nieuw uit te geven folder die binnenkort verkrijgbaar is.

Vanwege het succes van vorig jaar, wordt dit jaar ook een WinterWonderZondag gehouden. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 18 december. Langs de Kribkesroute worden allerlei bijpassende activiteiten georganiseerd, zoals muziek, straattheater, kerstsamenzang met een koor, een levende kerststal, voorlezen van het kerstverhaal en kraampjes met winterse hapjes en drankjes.


'Roderweg' opent kerststal met lampionnenoptocht

Buurtvereniging Roderweg richt ook dit jaar een fraaie kerststal in aan de Hamsestraat in Liempde. De kerststal wordt vrijdag 16 december feestelijk geopend met een lampionnenoptocht. Die start om 18.15 uur bij de kiosk in het Concordiapark.

Kinderen die willen meedoen aan de optocht, krijgen omstreeks 18.00 uur in de kiosk een lampion. Daarvoor dient een kleine bijdrage betaald te worden. Het geld gebruikt de buurtvereniging voor een project in Tanzania. Een buurtbewoonster steunt als arts een ondervoedingsproject in het Sumve Hospital in het Afrikaanse land. Onder aanvoering van de kerstman vertrekt de lampionnenoptocht richting de Hamsestraat, waar bij de kerststal de zangers van gemengd koor De Vrolijke Noot aanwezig zijn om kerstliederen te zingen. Na de opening van de kerststal worden glühwein en warme chocolademelk geschonken. Kinderen die hebben meegedaan aan de kerstknutselactiviteit, kunnen hun werkstukken ophalen bij de kerststal. Rond de stal zijn kerstartikelen te koop waarvan de opbrengst eveneens bestemd is voor het project in Tanzania. Een speciaal samengestelde kerstband zorgt voor de muzikale omlijsting van het evenement.