Gezamenlijk kerstconcert door koren Ratatouille en Ackoord!

Het Boxtelse kamerkoor Ratatouille verzorgt op zaterdag 17 december vanaf 20.00 uur in de Sint-Theresiakerk te Lennisheuvel een kerstconcert, samen met vocaal vrouwenensemble Ackoord! uit Gorinchem. Vooraf reserveren voor het optreden is niet nodig.

Ratatouille trad dit voorjaar al samen op met Ackoord! in Gorinchem. Beide zanggroepen waren hier enthousiast over en verheugen zich dan ook op het gezamenlijke optreden in Lennisheuvel. Het kerstconcert gaat om 20.00 uur van start en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is geen pauze.

Beide koren wisselen elkaar af en brengen een mix van lichte en klassiek getinte kerstliederen. In het hoofdzakelijke Engelstalige programma zingen Ratatouille en Ackoord! ook liederen in het Spaans, Frans en Latijn, zoals 'Riu, Riu, Chiu', 'le Baylere' en 'Gaudete, Christus est Natus'.

Boxtel

Ierse kerstsessie

In bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 te Boxtel wordt zondag 18 december vanaf 13.30 uur een Ierse sessie gehouden waarbij kerstmuziek de boventoon voert. Tijdens de muzikale middag klinkt in een intieme sfeer Ierse muziek. Iedereen mag mee spelen én mee zingen. De toegang is gratis. Na afloop, omstreeks 16.00 uur, vindt een Kerst After Glow plaats waarbij de organisaties hapjes serveert. Kijk voor meer informatie over de Ierse Sessie op de website www.iersesessie.nl.

De entreeprijs bedraagt 7,50 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom in de kerk, waar kaartjes gekocht kunnen worden en thee en koffie klaar staan.

Ratatouille bestaat uit zeventien zangers en zangeressen en brengt bij ieder optreden een gevarieerd repertoire met liederen uit de Middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Het gezelschap vierde dit jaar haar zilveren jubileum met onder meer een concert in een volle Sint-Theresiakerk.

Kijk voor meer informatie over het koor en het concert op de website www.kamerkoorratatouille.nl.


Adventsactie in teken van jeugd in Rwanda

De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie ondersteunt dit jaar tijdens de adventsactie Rwanda. Tijdens de eucharistieviering van dit weekend wordt voor dit goede doel gecollecteerd in de kerken in Liempde, Lennisheuvel, Esch en Boxtel.

De organisatie Cecydar helpt daar al 23 jaar straatkinderen in de hoofdstad Kigali. De jeugd krijgt van hen kleding, medische zorg, gaan naar school en naar een psycholoog. In fasen worden de kinderen in het centrum van Cecydar van de straat weer naar huis geholpen. Eenmaal thuis krijgt het gezin begeleiding. Het meerjarige project wordt door de adventsactie met 70.000 euro gesteund.