HEILIG HART BOXTEL

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de derde zondag van de advent, met als motto: De Heer is nabij! Wij leven toe naar Kerstmis. Wie verwachten we? Wat zal hij teweeg brengen? Op de derde zondag van de advent wordt beschreven wat de Christus zal brengen als Hij eenmaal zijn zending volbrengt. Het bevrijdend werken van de Messias wordt beschreven nog voordat Hij geboren is, want dat vieren we op het komende kerstfeest. Het is de paradox van de liturgie. Zo weten we waar we naar mogen verlangen. Het is geen blanco perspectief, maar een concrete boodschap die we nog wel helemaal zelf waar moeten maken.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Bisschoppelijke adventsactie. In de eucharistievieringen van dit weekend wordt aandacht besteed aan de adventsactie. Duizenden mensen in Nederland zetten zich belangeloos in voor hun medemensen elders in de wereld. Zij voelen zich geroepen om in actie te komen. De adventsactie geeft deze vrijwilligers een steuntje in de rug: kleinschalig, doordacht en toegewijd, onder het motto: groot doen, klein denken. De werkgroep MOV zal het project in Rwanda (Afrika) nader toelichten. Na afloop van de vieringen is er een collecte.

* Uit de agenda. Maandag 12 december 19.00 derde werkuur vormelingen Koetshuis Duinendaal.

* Doop. Deze zondag wordt in de parochie Anne de Riet gedoopt. Moge het geloof in de Heer een licht zijn op haar levenspad.

* Huwelijk. Vrijdag 16 december trouwen in de Sint-Petrusbasiliek Patrick Daal en Chanaris Maria Louiza. Wij wensen hen veel liefde en geluk en vragen hiervoor Gods zegen.

* Jaar van Barmhartigheid. Vanaf dit weekend kunt u na afloop van de viering een kaarsje van barmhartigheid kopen voor de prijs van 1,50 euro. Zaterdag 17 december wordt na afloop van de viering, onder de toren, een kopje warme chocolademelk aangeboden.

* Misintenties kerstdagen. Vriendelijk en zeer dringend beroep om zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 18 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Speciale enveloppen om missen op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk. Deze kan men invullen, het bedrag van 12 euro voor de misintentie insluiten en deponeren in de brievenbus van de pastorie Duinendaal 2.

* Vieringen met Kerstmis. Voor de opgave van een misintentie met Kerstmis geven wij in het kort de tijden van alle vieringen in de Heilig Hartparochie door: in de Sint-Petrusbasiliek op zaterdag 24 december om 16.00 viering voor peuters en kleuters zonder eucharistie, 19.00: gezinsviering met Up Side Down, 22.00 nachtmis met Sint-Petruskoor. Eerste Kerstdag 25 december om 10.30 hoogmis met Con Fervore, Tweede Kerstdag 26 december om 10.30 eucharistieviering met het Verrijzeniskoor. In Brabants Centrum van 22 december wordt het volledige overzicht van de kerstperiode gepubliceerd.

* Bezinningsviering Kerstmis. Ter voorbereiding op het kerstfeest vindt voor alle parochianen één bezinningsviering plaats die wordt gehouden op dinsdag 13 december om 19.00 in de Sint-Petrusbasiliek. Gelegenheid voor privébiecht is er na afloop van de viering of na afspraak met één van de priesters.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger is pastoor J. Grubben. Leden van de MOV-groep geven een toelichting op de adventsactie.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Kleine Barokmis van C. van Haperen.

* Orgelprogramma. De Klerk: Domenica Tertia Adventus; Raas: Offertorium; Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme; Pachelbel: Vom Himmel hoch.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Rie Rutten- v. Baarsen (mgd).

ZONDAG 09.00 Piet en Door v. Tongeren- v.d. Biggelaar. 10.30 Mieke v.d. Brand-Raaijmakers (jgt); Piet Lavrijsen (jgt); Leo Santhamaryadas (mgd); An v.d. Steen (mgd); Truus Brouwer-de Jong (mgd); Henricus Brouwers en Petronella v.d. Braak; Kees Welvaarts (buurt); overl. ouders Van de Loo- v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen; overl. ouders Backx- v. Gils; overl. broer Alex en moeder Anna Goossens-Sengers (verj).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 bezinningsviering Kerstmis.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 uit dankbaarheid.

VRIJDAG 09.00 voor overleden families; Jan Rutten (jgt).

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intenties voor José v.d. Pasch-Witlox (jgt); hr. Van Kemenade; vader Van den Aker.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek pater Hans de Visser zonder samenzang. Intenties voor Ties Spierings (gef. jgt); Harrie en Sisca Quinten en dochter Adry.

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek pater Hans de Visser met gregoriaanse gezangen door het kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Sjaan v. Zeeland-de Beer (jgt); Jan en Marietje v.d. Laar- v. Overdijk; Riekie Bouwens- v. Weert (jgt).

MAANDAG 09.00 stille mis (bijsacristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis (bijsacristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Overlijden. Onlangs werd in de kerk afscheid genomen van Sjaan Putmans-Timmermans (99). Dat zij moge rusten in de vrede van de Heer.

* Adventsactie. In de vieringen van dit weekend wordt door de MOV-groep aandacht besteed aan het adventsactie en project in Rwanda. Na de vieringen wordt hiervoor een extra collecte gehouden, collectebussen staan achter in de kerk.

* Bloemen op het kerkhof. De meeste bloemen die met Allerzielen op het kerkhof zijn geplaatst hebben, zeker met de vorstperiode, de beste tijd gehad. Graag pruimen en de restanten in de daarvoor bestemde bakken deponeren. Denk daarbij ook aan afvalscheiding. Overblijvende verwelkte bloemen en bloemstukken worden voor Kerstmis verwijderd.

* Weekendviering komend jaar. Vanaf 1 januari vervalt in de kerk de zaterdagavondviering. Het teruglopend aantal kerkgangers en de verminderde inzetmogelijkheid van het pastoresteam heeft het parochiebestuur hiertoe doen besluiten. Een besluit dat overigens in 2015 al voorzien was per 1 januari 2016, maar wat we nog wel een jaar hebben kunnen uitstellen tot komend jaar. Graag hiermee met het opgeven van misintenties voor 2017 rekening houden. De hoogmis op zondag om 09.30 blijft.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie bedragen 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. In deze viering wordt aandacht besteed aan het adventsactie-project in Rwanda in Afrika. Tijdens de viering wordt hiervoor een extra collecte gehouden. Intenties voor Marianne Freijse; Gerard v.d. Heijden; Sjaak Pijnenburg (verj).

MEDEDELINGEN

* Overleden. In de parochie wordt vandaag, donderdag 8 december, afscheid genomen van Jo Heerkens die op 2 december is overleden. Moge hij rusten in vrede.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Intenties die later binnenkomen worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de brievenbus worden gedaan.

* Agenda. Vrijdag 16 december: kerstviering KBO Lennisheuvel in De Orion. Zaterdag 17 december, 20.00: kerstconcert Ratatouille. Zondag 18 december, 10.30: eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of bij Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is geopend op maandag van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het Essche Mannenkoor. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Janske, Frans en Frits v.d. Aker; Swerus Boersma (mgd); Piet Jansen en overl. fam. Jansen- v. Etten; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Adventsactie. In de eucharistieviering van zaterdag 10 december wordt aandacht besteed aan het adventsactieproject in Rwanda. Na de viering is er een kerkdeurcollecte voor deze actie.

* Eerste Communie. Woensdag is er een bijeenkomst voor de communicanten.

* Misintenties. De vergoeding voor een misintentie bedraagt 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Cor v.d. Rijdt- v. Grinsven; overl. fam. Van Kempen- v. Eindhoven.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 15 december komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door de heer J. Lankhaar uit Wijk en Aalburg. Voor de kinderen is er korte Paks; zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst en werken aan het adventsproject 'Maak het mee'. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zondag om 11.15 is er een lezing over de Protestantse Gemeente Boxtel in museum MuBo. Woensdag om 20.00 kerstconcert van het Projectkoor in de Sint-Petrusbasiliek.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Theater in café Brein

Bezoekers van Café Brein krijgen maandag 19 december de voorstelling 'Draadje los' voorgeschoteld. Café Brein is bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun familieleden of kennissen. De bijeenkomst wordt gehouden in zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel. Meer weten? Bel naar ContourdeTwern, tel. 65 58 99.